هر چند مشکلات حوزه‌ی دامداری در ایلام او را متضرر کرده اما همچنان پرانرژی است، می‌گوید نمی‌خواهیم تنها به مشکلات فکر کنم. در کم‌رونقی کسب‌وکار گاوداریش، اقدام به پرورش دام سبک کرده و نکته‌ی جالب‌تر اینکه به کشاورزی نیز می‌پردازد و پرورش قارچ 1 کیلویی نمونه‌ای از ماجراجویی این دامدار فعال است.
کد خبر: ۲۳۸۴۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۸ 31 May 2016

هر چند مشکلات حوزه‌ی دامداری در ایلام او را متضرر کرده اما همچنان پرانرژی است، می‌گوید نمی‌خواهیم تنها به مشکلات فکر کنم. در کم‌رونقی کسب‌وکار گاوداریش، اقدام به پرورش دام سبک کرده و نکته‌ی جالب‌تر اینکه به کشاورزی نیز می‌پردازد و پرورش قارچ 1 کیلویی نمونه‌ای از ماجراجویی این دامدار فعال است.

به گزارش تابناک ایلام ،«صادق کسایی»  اظهار کرد: حدود 18 سال است که در بخش دامداری استان فعالیت دارم و در حال حاضر 25 رأس گاو شیری نیز در دامداری‌ام پرورش می‌دهم که در شرایط کنونی ادامه کار از نظر اقتصادی مقرون به‌صرفه نیست اما دست برداشتن از تلاش و کوشش هم کار عاقلانه‌ای نیست.

کسایی با اشاره به اینکه در سنوات اخیر با توجه به نوسانات قیمت بازار شیر و کم رونقی این بازار مجبور شدم تعدادی از گاوهایم را بفروشم و در مجتمع دامداری‌ام دام سبک پرورش دهم، گفت: در حال حاضر امرار و معاش ما از طریق پرورش دام‌های سبک صورت می‌گیرد که در مقایسه با گاوهای شیری و وضعیت بازار آن‌ها بسیار بهتر است.

وی با تأکید بر اینکه اگر دستگاه‌های دولتی ذی‌ربط در این بخش می‌توانستند دامداران را از نظر تأمین نهاده‌های دامی کمک کنند وضعیت تا حدی بهتر می‌شد، تصریح کرد: با توجه به کاهش قیمت شیر در بازار و همخوانی نداشتن دخل‌وخرج دامداران در استان و اینکه فروش شیر ممکن است به صورت نسیه نیز انجام شود ولی خرید نهاده‌های دامی فقط با پول نقد میسر است عدم همخوانی کف‌های ترازوی دامداران کار را با مشکل مواجه کرده است.

این دامدار ایلامی به دریافت تسهیلات بانکی برای آغاز فعالیتش در این بخش اشاره و عنوان کرد: در ابتدا 30 میلیون تومان تسهیلات بانکی گرفتم که با پرداخت بیش از 10 میلیون تومان از آن الآن به بیش از 100 میلیون تومان رسیده است.

کسایی با بیان اینکه دولت باید بیش از هر قسمت دیگر در بخش کشاورزی، دامداران را حمایت کند، تأکید کرد: ادامه کار برای دامداران شیری با توجه به وضعیت موجود در استان که کارخانه‌های شیر ایلام و سرابله نیز تعطیل‌شده و تنها ماست‌بندی‌ها، شیر را از دامدار می‌خرند چنگی به دل نمی‌زند و دامدار نمی‌تواند با دلگرمی فعالیت خود را ادامه دهد.

این دامدار ایلامی در پایان خاطرنشان کرد: بانک‌ها باید تدابیری برای بهبود وضعیت دامداران بیندیشند و با استفاده از تسهیلات سرمایه در گردش بتوانند یاریگر فعالان تولید فرآورده‌های دامی در استان باشند.

این تولیدکننده ایلامی که در 20 مترمربع از مجتمع دامداری خود به پرورش قارچ پرداخته و از آن به عنوان تجربه‌ای خوب یاد کرد و گفت: تولید این‌گونه از قارچ در محیط باز دامداری و به‌دوراز تابش مستقیم نور خورشید انجام می‌دهم که با استفاده از پوشاندن قارچ‌ها از طریق کاه و کلش و آبیاری آن‌ها به مقدار کم توانسته‌ام قارچ تا یک کیلوگرمی نیز تولید کنم.

کسایی که قارچ 860 گرمی تولیدی خود را به دفتر خبرگزاری آورده بود، گفت: صرفاً علاقه مرا به سمت این کارها می‌کشاند و همین کارهای نسبتاً کوچک هستند که نشان می‌دهد تاکنون آن گونه که باید از ظرفیت‌های آب و خاک استان هنوز استفاده نشده است./م




منبع:ایسنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار