بنا بر اطلاعات به دست آمده، رئیس جمهور ترجیح می دهد فعلا یک نفر را به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی کند که به احتمال فراوان از معاونان فعلی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
کد خبر: ۳۱۳۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷ 18 October 2016
انتقاد از سیاست های فرهنگی دولت یازدهم، موضوعی است که همواره در جریان تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط علی جنتی از جایگاه ها و تریبون های مختلف مطرح شده است؛ مسأله ای که در نهایت کار را به جایی رساند که در فاصله کمتر از یک سال تا پایان کار دولت یازدهم، زمزمه جدایی جنتی از جمع اعضای دولت را مطرح و امروز مسأله را تا حدی جدی کرده که باید منتظر انجام این تغییر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی چند روز آینده باشیم.

به گزارش خبرنگار تابناک، دو روز پیش و در حاشیه انتخاب نمایندگان مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از طرح مسأله کناره گیری اش از این جایگاه در منظر اهالی رسانه حضور پیدا کرد و به این پرسش که زمزمه جدا شدنش از ترکیب کابینه دولت یازدهم تا چه اندازه جدی است، پاسخ گفت.

آنچه علی جنتی درباره احتمال رفتنش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد؛ این بود که صبر کنید، تا چند روز آینده همه چیز مشخص خواهد شد و آقای رئیس جمهور در این خصوص تصمیم خواهد گرفت. آنچه متصدی امور فرهنگی دولت یازدهم مطرح کرد، دو مسأله را در ذهن متبادر می کند؛ نخست اینکه شایعه جدایی اش از وزارتخانه متولی امور فرهنگی کشور جدی است و به زودی فرد جانشین وی معرفی خواهد شد، دوم آنکه رایزنی ها و لابی هایی برای عدم جدایی او از کابینه در حال انجام است، که ظرف چند روز آینده نتایج آن مشخص خواهد شد.

البته فرضیه اول به مراتب نسبت به فرضیه دوم قوی تر است، زیرا شواهد موجود و همه اظهارنظرها در زمینه احتمال جدایی علی جنتی به گونه ای است که مسأله معرفی فرد جانشین به عنوان سرپرست یا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جدید را جدی تر جلوه می دهد تا تلاش وزیر فعلی برای ماندن در این مسئولیت را. حتی پاسخ جنتی به رسانه ها هم رنگ و بوی خداحافظی می دهد.

پیش از این، مواضعی که از سوی دولتمردان در خصوص احتمال جدایی علی جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیش گرفته شده بود، همه بار تصمیم گیری در این خصوص را بر دوش رئیس جمهور گذاشته بود. همه جواب ها شکل یکسانی داشت؛ اینکه در مورد استعفای وزیر ارشاد و معرفی سرپرست یا جانشین شخص حجت الاسلام روحانی باید تصمیم گیری کند. حتی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پاسخ به پرسش های خبرنگاران این مسأله را صریحا تکذیب نکرده و سعی کرده بود، پاسخی بدهد که نه سیخ بسوزد، نه کباب! او گفته بود: این مسأله یک گمانه زنی رسانه ای است و البته رئیس جمهور در این باره تصمیم گیرنده است.

موضع صریح تر در خصوص این موضوع را برخی نمایندگان مجلس پیش گرفتند؛ جایی که حجت الاسلام احمد سالک، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفته بود، زمزمه های جدایی علی جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را شنیده است. او البته این را هم گفته بود که علما و مراجع برخی گلایه های خود را  خصوصی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته اند.

اما یک منبع آگاه در دولت در گفت و گو با خبرنگار تابناک، پاسخ همه مسائل مبهم درباره استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزینه احتمالی جانشینی وی و زمان معرفی فرد جدید را داد و تا حدود زیادی، تکلیف این مسأله را روشن کرد.

بنا بر اطلاعات رسیده به خبرنگار تابناک، همان طور که پیشتر عنوان شد، فرضیه لابی برای ماندن علی جنتی  کامل رد شده و گویا وی استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کرده و منتظر تعیین تکلیف دکتر روحانی است تا به زودی فرد جدیدی جانشین وی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بشود.

هرچند پس از مطرح شدن کنار رفتن جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسامی نظیر حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور، سید رضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی و ... به عنوان گزینه های احتمالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رسانه ها نام برده شد، بنا بر اطلاعات به دست آمده، رئیس جمهور ترجیح می دهد فعلا یک نفر را به سرپرستی این وزارتخانه معرفی کند که به احتمال فراوان از معاونان فعلی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. در این بین گویا گزینه مورد نظر سیدعباس صالحی است که 15 مهرماه 1392 با حکم علی جنتی به عنوان معاون فرهنگی وزارت ارشاد معرفی شد.

بر اساس آنچه این منبع آگاه اعلام کرده، رئیس جمهور تا پایان ماه جاری (آخر همین هفته) تصمیم نهایی را در خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتخاذ خواهد کرد.

 انتقاد برخی از علما، روحانیون و نمایندگان مجلس به برگزاری یک همخوانی در شهر قم و در نهایت استعفای مدیر کل ارشاد این شهر می تواند یکی از دلایل اصلی تصمیم علی جنتی برای استعفا باشد. البته جنتی مدت هاست که از هر دو جناح سیاسی و حتی از درون دولت نیز تحت فشار است. وقتی او در پی انتقادات امام جمعه مشهد از برگزاری کنسرت در این شهر کوتاه آمد، این موضوع با واکنش رئیس جمهور مواجه شد. ضمن اینکه منتقدان همواره از سیاست های فرهنگی دولت از ابتدای فعالیت تاکنون انتقاد کرده اند. البته دلایلی دیگری هم برای جدایی جنتی از وزارت ارشاد ذکر می شود که به نظر می رسد باید منتظر ماند و روایت اصلی را از زبان خود آقای وزیر مستعفی شنید.

گویا باید علی جنتی را چهارمین وزیر مستعفی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمهوری اسلامی بدانیم. پیشتر سید محمد خاتمی در سال 1371، عطاء الله مهاجرانی در سال 1378 و محمد حسین صفار هرندی در سال 1388، وزیرانی بودند که به دلایل مختلفی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعفا کردند.

احتمالات زیادی درباره آینده علی جنتی مطرح می شود؛ از مشاورت رئیس جمهور تا معاونت سیاسی وزارت کشور و ریاست ستاد انتخابات (البته وزیر کشور در مصاحبه تا حدود زیادی این مسأله را رد کرد و علی اصغر احمدی را گزینه تصدی این پست دانست) و حتی احتمالاتی درباره تصدی سفارت یکی از کشورهای مهم عربی. البته به نظر می رسد در مدت کمتر از یک هفته دیگر پاسخ این پرسش ها مشخص خواهد شد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار