پیمانه اقتصادی
این پیمانه تیتر‌هایی همچون شاخص کل بورس به کمترین مقدار خود از پاییز ۹۶ رسید، بورس‌های آسیایی قرمزپوش شدند، ریزش نرخ طلا در بازارهای جهانی، سکه بازهم کاهشی شد، جزییات و نحوه پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز ، تلاش شرکت چینی‌ برای شکستن دیوار تحریم آمریکا، احتمال قریب الوقوع جنگ اقتصادی جدید میان آمریکا و چین و عوامل افزایش قیمت موز در بازار را در بر دارد.
کد خبر: ۵۹۵۳۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۹ 24 April 2018
 
 
 
پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.
 

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون شاخص کل بورس به کمترین مقدار خود از پاییز ۹۶ رسید، بورس‌های آسیایی قرمزپوش شدند، ریزش نرخ طلا در بازارهای جهانی، سکه بازهم کاهشی شد، جزییات و نحوه پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز ، تلاش شرکت چینی‌ برای شکستن دیوار تحریم آمریکا، احتمال قریب الوقوع جنگ اقتصادی جدید میان آمریکا و چین و عوامل افزایش قیمت موز در بازار را در بر دارد.

 

شاخص کل بورس به کمترین مقدار خود از پاییز ۹۶ رسید

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه 97 با کاهش 194 واحدی معادل 0.21 درصد به رقم 94 هزار و 299 واحد رسید. این در حالی است که روز یکشنبه نیز نماگر بورس تهران با افت 771 واحدی معادل 0.81 درصد مواجه شده بود. تالار شیشه‌ای در سومین روز کاری هفته جاری و اردیبهشت 97، در ادامه روند نزولی روزهای اخیر، بازهم شاهد روند نزولی تمامی شاخص‌های منتخب بود. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با کاهش 194 واحدی معادل 0.21 درصد به رقم 29 هزار و 299 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با افت 26 واحدی معادل 0.16 درصد، عدد 16 هزار و 730 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش 19 واحدی معادل 0.16 درصد به رقم 12 هزار و 430 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور همانند روز قبل با افت 0.18 درصد همراه شد و 180 واحد کاهش را رقم زد و به سطح 100 هزار و 354 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با 80 واحد کاهش معادل 0.12 درصد به رقم 66 هزار و 808 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز همانند روزهای قبل با 717 واحد کاهش معادل 0.35 همراه بود و عدد 201 هزار و 736 واحد را به نمایش گذاشت. 

از «حاشیه بازار ۲ تا ده میلیون تومانی برخی خودروها» تا «روایت قابل تامل جهانگیری از آمار پیش‌فروش سکه»

بورس‌های آسیایی قرمزپوش شدند

بورس‌های آسیایی در معاملات دوشنبه که سهام شرکتهای فناوری مسیر نزولی هفته گذشته را ادامه دادند، با کاهش روبرو شدند. شاخص " نیک کی ۲۲۵" ژاپن" با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۲۰۸۵.۹۰ واحد رسید، شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ۰.۷ درصد کاهش به ۳۰۲۰۹.۸۰ واحد و شاخص " شانگهای کامپوزیت" با ۰.۴ درصد کاهش به ۳۰۶۰.۲۱ واحد رسیدند. در کره جنوبی بورس سئول ۰.۳ درصد و در نیوزلند بورس ولینگتون ۰.۱ درصد کاهش یافتند، بورس تایوان هم با ۰.۴ درصد کاهش بسته شد. بورس های سیدنی استرالیا و سنگاپور برخلاف سایر بازارهای مهم آسیایی روندی صعودی داشتند و به ترتیب ۰.۲ درصد و ۰.۱ درصد افزایش یافتند.

حاشیه بازار ۲ تا ده میلیون تومانی برخی خودروها

گزارش میدانی نشان می‌دهد که هم اکنون قیمت هر دستگاه خودرو پژو ۲۰۰۸ در نمایندگی ۱۰۴ میلیون و ۹۹۴ هزار تومان و در بازار آزاد ۱۳۲ میلیون تومان است. همچنین هر دستگاه پژو ۳۰۱ در نمایندگی ۹۴ میلیون و ۹۲۶ هزار تومان و در بازار ۱۰۲ میلیون تومان، پژو ۵۰۸ در کارخانه ۲۲۹ میلیون و در بازار ۲۲۵ میلیون تومان است. همچنین هر دستگاه رانا در نمایندگی ۳۶ میلیون و ۷۴۵ هزار تومان و در بازار ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. هر دستگاه کپچر در کارخانه ۱۳۰ میلیون و ۱۳۸ هزار تومان و در بازار ۱۴۲ میلیون تومان، هر دستگاه سوزوکی در نمایندگی ۱۴۷ میلیون و ۱۴۶ هزار تومان و در بازار ۱۷۵ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ GLX در نمایندگی ۳۰ میلیون و ۷۸۱ هزار تومان و در بازار ۳۲ میلیون تومان است. به نقل از مهر، در عین حال هر دستگاه پژو ۴۰۵ دوگانه سوز در نمایندگی ۳۲ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان و در بازار ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پارس سال در نمایندگی ۳۸ میلیون و ۲۱۵ هزار تومان و در بازار ۴۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در نهایت رنو تندر پلاس در نمایندگی ۴۰ میلیون و ۹۰۶ هزار تومان و در کارخانه ۴۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

ثبات نسبی قیمت نفت علیرغم تنش در خاورمیانه

روز گذشته قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز جمعه بدون تغییری محسوس بشکه ای ۷۴.۰۷ دلار در بازار معامله شد. این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳ سنت کاهش بشکه ای ۶۸.۳۷ دلار صورت گرفت. از دلایل ثبات نسبی قیمت نفت در روز جاری می توان به افزایش تعداد دکل های نفتی آمریکا اشاره نمود که تا حدی تاثیر وجود تنش در خاورمیانه را بر قیمت نفت خنثی کرده است. گزارش های موسسه ی بیکر هیوز نشان می دهد که در هفته ی منتهی به ۲۰ اپریل آمریکا با افزایش دادن ۵ دکل نفتی مجموع دکل های نفتی خود را به ۸۲۰ عدد رسانده است. لازم به ذکر است که این تعداد از دکل نفتی فعال در آمریکا در بالاترین سطح خود از ماه مارچ سال ۲۰۱۵ میلادی تا کنون قرار دارد. به گفته ی تحلیلگران اقتصادی، افزایش تعداد دکل های نفتی آمریکا نشانه ی افزایش میزان تولید نفت خام توسط این کشور است. لازم به ذکر است که آمریکا در حال حاضر تولید نفت خود را حدود ۲۵ درصد در مقایسه با اواسط سال ۲۰۱۶ افزایش داده و به ۱۰.۵۴ میلیون بشکه در روز رسانده است.

ریزش نرخ طلا در بازارهای جهانی

در معاملات روز گذشته بازار جهانی، هر اونس طلا، با بیش از 12 دلار کاهش نسبت به آخرین روز کاری در هفته گذشته، به نرخ 1323 دلار و 43 سنت رسیده است. همچنین هر اونس نقره در حال حاضر با افت 46 سنت به رقم 16 دلار و 65 سنت رسیده است. پلاتین و پالادیوم نیز به عنوان دیگر فلزت گران بها در بازار جهانی، با روند نزولی همراه شده اند و به ترتیب به قیمت های 923 و 968 دلار رسیده اند. همچنین در بازار جهانی ارز، هر دلار آمریکا با افزایش 0.57 درصدی به نرخ 0.8186 در مقابل هر یورو رسیده است. و در مقابل هر یورو در لحظه انتشار خبر، با افت 0.45 درصدی به نرخ 1.2223 هر دلار آمریکا رسیده است.

سکه بازهم کاهشی شد

از بازار سکه تهران خبرها حکایت از روند نزولی بهای انواع سکه در بازار دارد. این در حالیست که روز گذشته نیز قیمت انواع سکه در بازار با کاهش همراه شده بود. بر این اساس، در بازار امروز (سوم اردیبهشت) هر سکه تمام بهار آزادی با افت 15 هزار تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت یک میلیون و 740 هزار تومان رسیده است. هر سکه تمام رح قدیم نیز در حال حاضر یک میلیون و 770 هزار تومان قیمت گذاری شده است که نسبت به روز یکشنبه، 50 هزار تومان کاهش قیمت داشته است. همچنین هر نیم سکه بهار آزادی در معاملات امروز، 15 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است و به نرخ نقدی 870 هزار تومان رسیده است. هر ربع سکه نیز 14 هزار تومان نسبت به روز قبل، ارزان تر شده و به قیمت 535 هزار تومان رسیده است.

جزییات و نحوه پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز ابلاغ شد

براساس مصوبه هیأت وزیران به منظور ساماندهی و مدیریت بازار ارز و در اجرای بند ۱۵ مصوبه ‌شماره ۴۳۵۳/ت۵۵۳۰۰هـ مورخ۲۲/۱/۹۷ موضوع تأمین مابه‌التفاوت نرخ ارز چهار هزار ریال به ازای هر دلار برای تامین کالاهای اساسی و دارو،جدول توزیع مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال منابع مورد نظر به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است یارانه این اقلام را به ازای هر دلار ۴ هزار ریال در زمان گشایش اعتبار به بانک عامل از محل اعتبار تخصیص‌یافته از حساب ویژه مذکور پرداخت ‌کند. براساس این گزارش،۶۳۰۰ میلیارد ریال یارانه‌ ارز برای تامین هفت میلیون تن ذرت، ۴۳۰۰ میلیارد ریال برای تامین دو میلیون و ۵۰۰ هزارتن دانه های روغنی و ۲۳۰۰ میلیارد ریال یارانه‌ ارز برای تامین یک میلیون و ۳۵۰ هزارتن کنجاله سویا اختصاص خواهد یافت. همچنین،۲۸۵۰ میلیارد ریال برای تامین یک میلیون تن روغن خام،۹۵۰ میلیارد ریال برای تامین ۶۰۰ هزارتن انواع کود شیمیایی فسفاته و پتاسه،۷۵۰ میلیارد ریال برای تامین ۱۵ هزارتن بذور،۸۵۰ میلیارد ریال برای تامین دارو،واکسن و مواد ژنتیکی دام و طیور،۷۵۰ میلیارد ریال برای تامین ۳۰ هزارتن گوشت گوسفند و دام زنده و ۷۵۰ میلیارد ریال برای تامین ۳۵ هزارتن سموم و مواد موثره دفع آفات نباتی در سال ۱۳۹۷ یارانه‌ ارز اختصاص می یابد.

تلاش شرکت چینی‌ برای شکستن دیوار تحریم آمریکا

شرکت ZTE در بیانیه ای به بورس هنگ کنگ اعلام کرد ZTE از تجربه گذشته خود درباره پایبندی به کنترل صادرات درس گرفته و اهمیت زیادی برای حفظ پایبندی به کنترل صادرات قائل خواهد شد. این شرکت در ادامه خاطرنشان کرد: ZTE با طرف‌های مربوط در تماس بوده و بدنبال راه حلی برای دستور آمریکا برای ممنوعیت فروش به این شرکت است. مقامات آمریکایی هفته گذشته فروش محصولات شرکت‌های آمریکایی به ZTE را به مدت هفت سال ممنوع و اعلام کردند این شرکت چینی توافق مربوط به نقض تحریم‌ها را شکسته است. این ممنوعیت زنجیره تامین ZTE را با چالش جدی مواجه کرده و بقای این شرکت را به خطر انداخته است.جزئیات بیشتر

احتمال قریب الوقوع جنگ اقتصادی جدید میان آمریکا و چین

بر اساس گزارش های منتشر شده، انتشار قریب الوقوع لیست جدیدی از کالاهای وارداتی چینی که قرار است دولت آمریکا بر روی آن مالیات اعمال کند موجب بر افروخته شدن بیش از پیش آتش جنگ اقتصادی میان آمریکا و چین شده و این باعث خواهد شد که شهروندان آمریکایی به طور مستقیم آثار این جنگ اقتصادی را تحمل کنند. به نقل از رویترز، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در ماه ژانویه سال جاری بر روی واردات صفحه های خورشیدی و ماشین های ظرف شوی تعرفه اعلام کرد و پس از آن در ماه مارچ با افزودن فولاد، آلومینیوم و برخی کالاهای دیگر که مجموعا ۵۰ میلیارد دلار ارزش داشتند لیست کالاهای وارداتی ای که باید بر روی آن تعرفه اعمال می شد را تکمیل نمود. جزئیات بیشتر

عوامل افزایش قیمت موز در بازار چیست؟

رئیس اتحادیه بارفروشان درباره قیمت محصولات سردرختی بیان کرد: سرمازدگی به میوه‌های سردرختی آسیب وارد کرده است و باید منتظر بود تا وضعیت تولید شهرستان‌هایی که دچار سرمازدگی نشدن مشخص شود و از هم اکنون نمی‌توان در این باره چیزی اعلام کرد. وی درباره قیمت بالای موز اظهار کرد: قیمت ارز، افزایش قیمت جهانی، تغییر تعرفه همگی موجب افزایش قیمت شده است. صابری افزود: با توجه به اینکه واردات موز شامل هزینه زیادی می‌شود، واردکنندگان به صورت محدود واردات انجام می‌دهند که این موضوع نیز بر روی قیمت اثرگذار است. رئیس اتحادیه بارفروشان اظهار کرد: موز در میادین هر کیلوگرم بین ۶ هزار تا ۶ هزار و ۵۰۰ به فروش می‌رسد که خرد فروشان با سود ۳۵ درصدی آن را به فروش می‌رسانند. /میزان

«نیما» تا پایان اردیبهشت عملیاتی می شود

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: سامانه «نیما» تا پایان اردیبهشت عملیاتی می شود و این سامانه به کشف قیمت ارز متناسب با عرضه و تقاضا کمک خواهد کرد. به گزارش مهر، صمد کریمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: وظیفه سامانه «نیما»  ایجاد محل تلاقی جریانهای ورودی و خروجی ارز است که عوامل و ابزارهای متعددی همچون صرافان ، واردکنندگان و صادرکنندگان بانکها و متقاضیان واقعی را در بر می گیرد. او ادامه داد: صرافی های مجاز می توانند از طریق سامانه «سنا» وارد نیما شوند و از طریق سامانه جامع تجارت و بانکها نیز از طریق پرتال ارزی می توانند به نیما دسترسی داشته باشند. البته در فاز اجرائی این سامانه از امروز سه شنبه کار با صادر کنندگان عمده در بخش پتروشیمی آغاز می شود و پس از آن به سراغ صادرکنندگان جز خواهیم رفت . به گفته وی تا پایان ماه جاری همه آموزش های لازم در خصوص سامانه «نیما» به نهادها و سازمانهای ذیربط داده خواهدشد. کریمی تصریح کرد: در سیاست جدید ارزی همه وارد کنندگان باید به سیستم بانکی کشور مراجعه کنند . البته صرافان می توانند ارز مازاد صادر کنندگان را خریداری و جهت واردات کالا به ذی نفعان خارجی پرداخت کنند.

روایت قابل تامل جهانگیری از آمار پیش‌فروش سکه

اسحاق جهانگیری در آیین رونمایی از سامانه الکترونیکی نیما «نظام یکپارچه معاملات ارزی» که در محل بانک مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: دولت از سیاست جدید ارزی عقب‌نشینی نمی‌کند و هر کس فکر می‌کند دولت از آن عقب‌نشینی می‌کند، ما و دولت را نشناخته است. به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: مردم انتظار داشتند در تلاطم ماه‌های اخیر دولت نشان بدهد که قادر است اقتصاد کشور را از تلاطم بیرون بیاورد و ثبات اقتصادی به هم نخورد. گاهی اینطور گفته شد که بخش عظیمی از مردم برای خرید دلار هجوم آوردند، ما در پیش فروش سکه در مورد تعداد افرادی که هجوم می‌آورند، تعدادی را به دست آوردیم، آیا فکر می‌کنید مردم برای پیش فروش سکه صف کشیدند؟ کل کسانی که اقدام به پیش خرید سکه کردند 65 هزار نفر بودند که چند میلیون سکه خریدند. بعضی از آنها 25 هزار سکه یکجا خریدند در واقع عده‌ای محدود ماموریت‌شان را در این دیدند که اگر تشخیص دادند چنین شرایطی پیش آمده کاری کنند فضای اقتصادی کشور به هم ریخته شود.

جهانگیری اضافه کرد: طبیعی است که دولت نمی‌تواند در این زمینه بی‌تفاوت باشد و باید عکس‌العمل نشان دهد و شرایط را مدیریت کند. ما به گونه‌ای تصمیم گرفتیم که کمترین آسیب به فعالان اقتصادی وارد شود. نرخی که اعلام شد هم بر اساس نظرات سازمان‌های بین‌المللی، بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی بود در واقع نرخی که دولت اعلام کرد معدل نرخ اعلامی نهادهای خارج از دولت بود. بر اساس محاسبات و با توجه به نرخ 3700 تومانی دلار در سال 96، قیمت دلار در اواخر سال از 4200 تومان کمتر بود و نهایتا با این نرخ فعالان اقتصادی این اطمینان را پیدا کردند که می‌توانند با همین قیمت واردات و صادرات انجام دهند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار