نان تا حدودی سبک بود و عطر و بویی باورنکردنی داشت، به راحتی می‌شد تفاوت را احساس کرد، حتی اگر از طرفداران نان هم نباشید، باز هم می‌توان چنین تفاوتی را دریافت، این اتفاق به شدت هیجان انگیز است و من به خاطر این موفقیت شگفت زده و احساساتی شده ام.
کد خبر: ۷۹۸۱۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۵ 18 November 2019
 

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

نان یک ماده اصلی در زندگی ماست که با اغلب غذا‌ها قابل خوردن است. هیچ چیزی با مزه نان ایتالیایی یا فرانسوی داغ در صبح در هنگام مشاهده طلوع خورشید بر فراز رود سن همراه با گوش سپردن به یک موسیقی آکاردئون برابری نمی‌کند.

نان غذای اصلی بوده که از تمدن‌های دیرباز تا امروز از خمیر تهیه می‌شده است. «شیموس بلاکلی»، دانشمند آمریکایی علاقه زیادی به تهیه نان دارد، تا جایی که او با استفاده از مخمّری با عمر ۴۵۰۰ سال، نان پخته است. بلاکلی اعتراف کرد که تهیه نان از مخمر باستانی، یکی از زیباترین لحظات زندگی اش بوده است. بلاکلی دانشمندی است که بازی‌های ویدئویی نیز طراحی می‌کند. به نظر می‌رسد این دانشمند دارای استعداد‌ها و مهارت‌های متعددی است؛ چیزی شبیه به لئوناردو داوینچی.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

بلاکی نمونه‌هایی از مخمر باستانی را از یک کوزه مصری به عمر ۴۵۰۰ سال به دست آورده است. وی تجربه پخت نان از مخمر کهن را در توئیتر به اشتراک گذاشت تا فالوئرهایش با تهیه این نان آشنا شوند. او برای این نان از کمک دو دانشمند مصری و میکروبیولوژیست بهره برد.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

وی در توئیتر نوشت: این مخمر از منافذ گلدان‌های مصر باستان که زمانی برای تولید آبجو و نان استفاده می‌شده، برداشته شده است. بلاکی نمونه‌ای از این خمیر را برداشت و از جو کوبیده شده و گندم اینکورن (تک دانه) برای فعال کردن آن استفاده کرد. پس از یک هفته صبر، این دانشمند آماده پخت نان شد. نمونه مخمر در اواخر ماه ژوئیه از موزه گرفته شده و تجربه آن در ماه می رخ داده است.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

بلاکی همان مواد اولیه‌ای که مصریان باستان برای تهیه نان استفاده می‌کردند را برای این کار مورد استفاده قرار داد. او می‌گوید بوی نان با مخمر باستانی با بوی نانی که به آن عادت داریم فرق می‌کند.

نان تا حدودی سبک بود و عطر و بویی باورنکردنی داشت، به راحتی می‌شد تفاوت را احساس کرد، حتی اگر از طرفداران نان هم نباشید، باز هم می‌توان چنین تفاوتی را دریافت، این اتفاق به شدت هیجان انگیز است و من به خاطر این موفقیت شگفت زده و احساساتی شده ام. او و همکارانش حدود یک سال مشغول جمع‌آوری مخمر از این گلدان‌ها بودند و میکروارگانیسم‌های موجود در آن‌ها را مورد مطالعه قرار دادند.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

بلاکلی نمونه مخمر به دست آمده را استریل کرد و سپس آن را برای پخت نان به کار برد. وی مخمر را با دانه‌های باستانی و ارگانیک، آرد تازه جو و آرد اینکورن ترکیب کرد و مقداری آب و روغن زیتون تصفیه نشده به آن اضافه و یک خمیر ترش باستانی در قرن بیست و یکم تولید کرد.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

جای تعجب نیست که بلاکی از مخمر قدیمی که در سطح برخی از سفال‌های مصر باستان پیدا شده بود استفاده کرد. مصریان نان را دوست داشتند که یک ماده اصلی در وعده‌های غذایی آن‌ها بود و مردم از همه طبقات و مذاهب در هر وعده غذایی نان می‌خوردند.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

در پنجم آگوست ۲۰۱۹، بلاکلی در صفحه توییتر خود نوشت، بعد از یک هفته کار و انتظار، نمونه آماده پخت است، تمام غلات و مواد تشکیل دهنده مورد استفاده در پخت این نان همان مواد اولیه پخت نان در مصر باستان و طبیعی است.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

بلاکی طی فرآیند پخت گفت: من هرگز چنین مخمر بو نکرده ام. در نتیجه، نان بوی بسیار خوشمزه و غیر معمول می‌دهد و طعم آن غنی و بسیار شیرین‌تر از خمیر تخمیر شده است که به آن عادت کرده ایم. او این تجربه را حیرت انگیز و جذاب توصیف کرد.

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

دانشمندی که با مخمر ۴۵۰۰ ساله نان پخت!

 /ح
 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار