تاکنون و حتی پیش از برگزاری انتخابات مجلس که قرار بود همه کرسی هایش بین اصولگرایان تقسیم شود، گمانه زنی های زیادی دراین باره مطرح شده. در بین چهره های شاخص اصولگرا که در مجلس یازدهم حضور دارند، نام محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، مرتضی آقاتهرانی و علیرضا زاکانی بیش از هر فرد دیگری شنیده شده است.
کد خبر: ۸۳۸۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰ 12 April 2020

تابناک ایلام ::کمتر از دوماه تا آغاز فعالیت رسمی مجلس یازدهم باقی مانده است ،اما این روزها گمانه زنی هایی در خصوص تعیین رییس مجلس در فضای مجازی ورسانه ای مطرح است . روزنامه شرق در گفتگویی به این موضوع ورود کرده ونوشته است ؛

درست ۴۶ روز تا زمان آغاز به کار مجلس یازدهم باقی مانده. آخرین برگ های مجلس دهم با کرونا ورق خورده و به نظر می رسد اولین فصل مجلس یازدهم هم چالش کرونا خواهد بود؛ البته چالشی که مجلس یازدهم بعد از انتخاب رییس باید با آن مواجه شود.

تاکنون و حتی پیش از برگزاری انتخابات مجلس که قرار بود همه کرسی هایش بین اصولگرایان تقسیم شود، گمانه زنی های زیادی دراین باره مطرح شده. در بین چهره های شاخص اصولگرا که در مجلس یازدهم حضور دارند، نام محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، مرتضی آقاتهرانی و علیرضا زاکانی بیش از هر فرد دیگری شنیده شده است.

اما فارغ از گمانه زنی ها و مناسبات حاکم بر تعیین رییس قوه مقننه، سوال اینجاست که ریاست کدام یک از اصولگرایان در شرایط کنونی در راستای منافع ملی قلمداد می شود. قالیباف ۱۲ سال شهردار تهران بوده و تاکنون سه تلاش ناکام برای رسیدن به پاستور داشته است. حتی بحث هایی درباره عزم او برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیز مطرح است.

جلال میرزایی نماینده کنونی مردم استان در مجلس و رییس کمیته سیاسی فراکسیون امید در این خصوص گفته است :گاهی اوقات انتخاب رییس یا مدیر یک مجموعه تابع مسایلی مثل صلاحیت های فردی و اصلح بودن نیست، بلکه روابط قدرت تعیین کننده است.

ریاست مجلس به نوعی از همین قاعده پیروی می کند. بنابراین سوال اینجاست که از بین گزینه های مطرح شده چه کسانی شانس ریاست دارند و چه کسانی اصلح هستند. شانس ریاست متعلق به کسانی است که برای یارگیری تلاش کردند و در انتخاب گزینه نهایی برای حوزه انتخابیه تاثیرگذار بوده اند.

اگر از این زاویه نگاه کنیم، به آقای قالیباف می رسیم. از سوی دیگر واکنش جامعه مدنی و ملاحظات منابع قدرت نیز تعیین کننده است. اما سویه دیگر موضوع، سنجیدن گزینه ها با توجه به منافع ملی و شرایط کشور است. شرایط کشور بعد از کرونا دستخوش دگرگونی های فراوانی شده است.

پیش از این کشور با تحریم ها روبه رو بود که صادرات نفت و دسترسی به منابع ارزی مختل شده بود که منجر به مشکلات اقتصادی شد. دولت با توجه به این محدودیت ها توانایی محقق کردن مطالبات جامعه از جمله ایجاد فرصت های شغلی را نداشت و از این بابت زیر سوال بود. حالا شیوع ویروس کرونا مشکلات و تنگناها را مضاعف کرده و حتی منابع درآمدی مثل مالیات را تحت تاثیر خود قرار داده است.

در چنین شرایطی منافع ملی اقتضا می کند که رییس مجلس به دنبال ستیز با دولت نباشد. باید از خود بگذرد و رقابت های گذشته را نادیده بگیرد و با درنظرگرفتن منافع مردم به دنبال تعامل برای حل مشکلات برود. بنابراین منافع ملی ایجاب می کند که گزینه معتدلی حداقل در سال اول مجلس که سال پایانی دولت محسوب می شود ریاست نهاد قانون گذاری را به دست بگیرد.

دولت با مشکلات عدیده ای مواجه است و اینها مشکل قوه مجریه نیست. بنابراین و با توجه به نکات مطرح شده من فکر می کنم بهتر است حداقل برای سال اول آقای قالیباف رییس نباشد. ایشان تجربه کار پارلمانی ندارد و از سوی دیگر ایشان از ابتدا گفتند که برای خدمت پا به عرصه می گذارند. بنابراین حداقل برای سال اول شخصی ریاست قوه مقننه را برعهده بگیرد که تجربه کار پارلمانی دارد و قایل به تعامل با دولت است و به لحاظ شخصی نیز حساسیتی روی او نباشد؛ کسانی مثل آقای حاجی بابایی و تقوی که در این مجلس اصولگرا گزینه های خوبی برای ریاست محسوب می شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار