همگرایی و گذشت تنها راه برون رفت از بن بست انتصاب استاندار ایلام

گروه استان ها- اگر‌بخواهیم واقع گرایانه به چرایی این رویداد بپردازیم ،باید اذعان کرد؛ بن بست انتصاب استاندار نتیجه عدم اجماع و همگرایی و گذشت ارکان قدرت در استان است .
کد خبر: ۱۱۸۷۲۰۲
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱ 27 October 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از ایلام؛ تابناک تقریبا سه ماه از روی کارآمدن دولت چهاردهم میگذرد .قاعدتا دولت برای نیل به اهداف و تحقق شعارهایی که بر اساس آن مردم به او اعتماد کرده اند، باید تیم مدیریتی مورد وثوق و همراه خود  را در راس دستگاه های اجرایی بگمارد .اما با وجود اینکه هیات دولت رای اعتماد خود را از مجلس دوازدهم دریافت کرده، ولی در تعیین استانداران بر اساس شاخصه های مورد نظر خود دچار استیصال شده است.

در استان ایلام نیز وضعیت انتصاب استاندار ایلام به مراتب بیش از نقاط دیگر کشور  فرسایشی و به ایستگاه بن بست رسیده  و منافع مردم استان را در معرض یک  چالشی اساسی قرار داده است 

 اگر‌بخواهیم واقع گرایانه به چرایی این رویداد بپردازیم ،باید اذعان کرد؛ بن بست انتصاب استاندار نتیجه عدم اجماع و همگرایی و گذشت ارکان قدرت در استان است .

چرا که در یک سوی این ماجرا نمایندگان مجلسی قرار دارند که متاسفانه در میان آنان یکدلی و وحدت عمل وجود ندارد  و از سویی دیگر ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان واقع شده که آنان نیز از یک طرف  با چند دستگی درون جریانی اصلاح طلبان روبرو  و از طرفی دیگر با مانع قانونی عدم استقلال کافی و بستر  حقوقی برای معرفی استاندار مواجهه هستند که لاجرم باید با نمایندگانی اجماع کنند که تعارض منافع تاکنون نتوانسته است این دو رکن  را کنار هم قرار دهد.

اما در این وادی  مشکل از جایی نشات می گیرد که بسیاری از صاحب نظران و در راس آنان اعضای  ستاد پزشکیان از درک واقعیتی به نام توافق نانوشته مجلس و دولت چهاردهم عاجزند، و از تمام تلاش خود برای نادیده گرفتن نقش نمایندگان بهره گیری می کنند ، تلاشی نافرجام که قبلا در ارکان بالادستی قدرت بر سر آن توافق حاصل شده است.

اینکه عده ای بی اطلاع از واقعیت ساختارهای قدرت جمهوری اسلامی و در هم تنیدگی قوای سه گانه ، از اصل تفکیک قوا و نقش زدایی از مجلس و نمایندگان گام برداشته و خواهان عدم مداخله نمایندگان در انتصاب  استاندار هستند بر پیچیدگی اوضاع افزوده است.

چگونه می شود وقتی وزرای دولت بین ارکان قدرت تقسیم شده و مجلس دوازدهم در کیک قدرت  دولت چهاردهم صاحب چند وزیر شده است ، از نمایندگان استان بخواهیم بر اساس اصل تفکیک قوا رفتار کنند؟ چگونه می شود وقتی وزیر کشو  با رای همین نمایندگان سکاندار مهمترین کرسی کابینه  شده ، توقع داشته باشیم همین وزیر برای نمایندگان نقشی در نظر نگیرد؟ پس تکلیف اصل نظارت نمایندگان بر وزرا چه می شود؟

بنابراین به منظور برون رفت از بن بست انتصاب استاندار ایلام ضرورت دارد با همگرایی و اجماع ، این موارد مورد اهتمام ارکان قدرت قرار گیرد؛

_نمایندگان با وحدت و همگرایی از رفتارهای تفرقه افکنانه خودداری کنند.

_ستاد پزشکیان و دیگر حامیان آنان در فضای مجازی از هرگونه تلاش برای نقش زدایی از نمایندگان پرهیز کنند.

_هم رئیس ستاد و هم مجمع نمایندگان قدری انعطاف داشته باشند و با گذشت از خواسته های خود به خاطر منافع استان ، در نشستی همگرایانه، به یک گزینه مورد وثوق و توانمند برای مدیریت استان اتفاق نظر کنند.

ستاد پزشکیان بر واقعیت نقش حقوقی و قانونی نمایندگان پایبند بوده و در مقابل هم نمایندگان تلاش های ستاد در رای آوری رییس جمهور را ملاک تصمیم گیری قرار دهند.

هم رییس ستاد و هم نمایندگان تا رسیدن به یک موضع واحد و همدلانه از بروز رفتارهای رسانه ای و مجازی جلوگیری به عمل آورند.

همه باید به این باور برسند که نقش ها تعریف شده و قانون مسیرها را تعریف کرده است ، پس بجای نفی و عدم تحمل همدیگر با پذیرش واقعیت ها ، با همدلی و همگرایی به فکر صیانت از منافع استان باشید.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار