مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: سه خوراکی ایرانشوربا از کبودراهنگ، شیره سفید ملایر و شیرینی باسلق همدان در آستانه ثبت ملی است.
به گزارش فارس؛ریحان سروشمقدم با اشاره به اینکه سه پرونده میراث معنوی آماده ارسال برای ثبت ملی است، اظهار کرد: غذاها و خوراکیهای سنتی هر شهر به عنوان میراث معنوی، آماده ثبت ملی است.
وی تصریح کرد: ایرانشوربا از کبودراهنگ، شیره سفید ملایر و شیرینی باسلق از جمله غذاها و شیرینیهایی هستند که پرونده آنها برای ثبت معنوی به سازمان ارسال شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان بیان کرد: از غذاها و شیرینیهای همدان، شاه حلوا، شیره انگور، کماج، انگشت پیچ، شیرمال و حلوا زرده از جمله آثار معنوی ثبت ملی شده است.
وی خاطرنشان کرد: پروندههای ارسالی به سازمان مرکزی، از سوی هیئت کارشناسان بررسی شده و پس از تأیید، ثبت ملی آثار انجام میشود.
سروشمقدم بیان کرد: یکی از جاذبههای گردشگری هر شهر وجود صنایعدستی، خوراکیها و سوغاتیهای آن است که در جذب گردشگر اثر دارد و موجب ماندگاری بیشتر گردشگران میشود.
وی با بیان اینکه ثبت ملی آثار و خوراکیها موجب ماندگاری آن میشود، اضافه کرد: غذاهای محلی و خوراکی هر شهری نشان از فرهنگ و سبک زندگی مردم آن شهر دارد که باید در راستای ترویج آنها بین مردم سایر نقاط کشور نیز تلاش شود.