در گفت‌وگو با تابناک مطرح شد:

«اهدانش» پای خیرین را به توسعه فرهنگ باز کرد + فیلم

گروه استان‌ها - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه کتابخانه‌های امروز دیگر تنها محل امانت کتاب نیستند، از توسعه این مراکز به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی خبر داد و گفت: سامانه «اهدانش» امکان مشارکت هدفمند خیرین در خرید کتاب، تجهیز کتابخانه‌ها و اجرای برنامه‌های فرهنگی در شهرستان‌های مختلف را فراهم کرده است.
کد خبر: ۱۲۲۹۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۴ 02 September 2026

«اهدانش» پای خیرین را به توسعه فرهنگ باز کرد+ فیلم

«پریسا محمدی» مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک از استان کرمانشاه، با تشریح رویکرد جدید کتابخانه‌های عمومی، اظهار کرد: در سال‌های اخیر کارکرد کتابخانه‌ها تغییر کرده و این مراکز از محل صرفاً امانت و عضویت، به پایگاه‌هایی برای ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده‌اند.

وی افزود: برگزاری کارگاه‌های مهارت‌آموزی برای والدین، کلاس‌های نقاشی و خوشنویسی و دیگر برنامه‌های فرهنگی و آموزشی، بخشی از فعالیت‌هایی است که در کتابخانه‌های عمومی استان دنبال می‌شود و هدف نهایی بسیاری از این برنامه‌ها، تقویت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت مشارکت مردمی در توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور سامانه «اهدانش» را برای تسهیل و هدفمند کردن کمک‌های خیرین راه‌اندازی کرده است.

وی توضیح داد: علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به این سامانه، میزان و محل هزینه‌کرد کمک خود را مشخص کنند؛ به این معنا که خیر می‌تواند انتخاب کند کمک او برای خرید کتاب، تأمین تجهیزات، تجهیز بخش کودک یا اجرای برنامه‌های فرهنگی در یک شهرستان مشخص هزینه شود.

محمدی ادامه داد: برای نمونه، اگر فردی بخواهد در تأمین کتاب‌های کردی برای کتابخانه‌های شهرستان پاوه مشارکت کند، می‌تواند مبلغ مورد نظر خود را از طریق سامانه اختصاص دهد تا کمک او در همان مسیر هزینه شود.

وی، ظرفیت خیرین و موقوفات را یکی از فرصت‌های مهم استان برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی دانست و تصریح کرد: کرمانشاه در حوزه امور خیریه ظرفیت مناسبی دارد و امیدواریم این ظرفیت در مسیر تقویت کتابخانه‌های عمومی و گسترش فرهنگ مطالعه نیز بیش از گذشته فعال شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به برگزاری نشست‌های انجمن خیرین کتابخانه‌های عمومی استان، خاطرنشان کرد: هدف این است که کتابخانه‌ها بتوانند خدمات متنوع‌تر و متناسب‌تری به جامعه ارائه دهند و در این مسیر، مشارکت مردم و خیرین نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: افزایش مشارکت هم‌استانی‌ها در سامانه «اهدانش»، در آینده نزدیک شاهد دستاورد‌های ملموس‌تری در حوزه تجهیز کتابخانه‌ها، اجرای برنامه‌های فرهنگی و توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان کرمانشاه باشیم.

منبع: تابناک
آخرین اخبار