چند توصیه تغذیه ای به دیابتی‌ها

نوع تغذیه در کنترل دیابت نقش اساسی دارد تا جایی‌که بی‌توجهی به بُعد تغذیه‌ای تمام تلاش پزشکان را نابود می‌کند.
کد خبر: ۲۲۶۷۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱ 09 May 2016
یک کارشناس تغذیه در همدان با بیان اینکه برنج کته در مقایسه با برنج آبکش شده قند کمتری دارد، اظهار کرد: بیماران دیابتی برنج کته را به آبکش ترجیح دهند.

"آرزو کاوه‌ای" در گفت‌وگو با ایسنا، تصریح کرد: نوع تغذیه در کنترل دیابت نقش اساسی دارد تا جایی‌که بی‌توجهی به بُعد تغذیه‌ای تمام تلاش پزشکان را نابود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر افراد دیابتی بر این باورند که غذایشان باید از افراد خانواده جدا باشد، تاکید کرد: این روش بسیار نادرست است چرا که افراد دیابتی می‌توانند هر نوع غذایی بخورند اما مقدار و نحوه مصرف آن مهم است.

کاوه‌ای یادآور شد: تنها چیزی که در بیماران دیابتی باید کنترل شود، مصرف کربوهیدرات است همچنین رژیم غذایی در این بیماران هرگز به معنای نخوردن غذا نیست بلکه به معنای کنترل میزان مواد غذایی است.

دیابتی‌ها مصرف سبزیجات تازه را افزایش دهند

این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی باید مصرف سبزیجات تازه را افزایش دهند، تصریح کرد: کاهش مصرف قندهای ساده مانند خرما، کشمش، قند، شکر و چربی‌های اشباع و کلسترول به بهبود وضعیت بیماران کمک می‌کند.

وی افزود: برخی تصور می‌کنند خرما و کشمش فاقد قند است اما باید بدانند این مواد غذایی هم حاوی قند بوده و موجب افزایش میزان قند خون می‌شود.

کاوه‌ای عنوان کرد: در بیماران دیابتی دانستن این نکته که کدام مواد غذایی به چه میزان قند خون را بالا می‌برد، به کنترل قندخون آنها کمک شایانی می‌کند به عنوان مثال در میان انواع نان‌، نان سنگک سبوس‌دار دارای قند کمتری بوده و مصرف آن برای بیماران توصیه می‌شود.

مصرف حبوبات برای بیماران دیابتی مفید است

وی مصرف حبوبات را برای بیماران دیابتی مفید دانست و گفت: برنج نیز در محدوده غذایی نان و غلات جای می‌گیرد و قسمت عمده آن را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند.

این کارشناس تغذیه در ادامه گفت: میزان مصرف برنج در افراد دیابتی باید کنترل شود و نکته دیگری که حائز اهمیت است نحوه مصرف مواد غذایی بوده به طوریکه برنج کته در مقایسه با برنج آبکش شده دارای قند کمتری است.

کاوه‌ای در خصوص مصرف ماکارانی اظهار کرد: دم‌کرده ماکارانی نسبت به مصرف آبکش شده آن از قند کمتری برخوردار است.

وی از بیماران دیابتی خواست تا به مصرف گروه سبزیجات سبز مانند کاهو، کلم و ... توجه کنند و روزانه از مصرف سبزیجات تازه غافل نشوند.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: سیب‌زمینی جزء سبزیجات نشاسته‌ای بوده و نشاسته قندی است که در گیاهان ذخیره می‌شود.

دارچین و کاهش و کنترل قندخون

کاوه‌ای با بیان اینکه مصرف دارچین در کاهش قندخون موثر است، گفت: باید دانست زمان مصرف آن بسیار مهم است همچنین در مورد نحوه و میزان مصرف دارچین باید با پزشک معالج مشورت کنید.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: علاوه بر نقش مهم تغذیه در بیماران دیابتی نباید از فواید فعالیت بدنی منظم و پیاده‌روی در کاهش و کنترل وزن و قندخون غافل شد.

کاوه‌ای توصیه کرد: بیماران دیابتی باید غذاها را به صورت آب‌پز مصرف کرده، وزن خود را کنترل کنند و مصرف غذاهای دریایی را فراموش نکنند.

وی با تاکید براینکه بیماران باید روزانه به طور متوسط دو واحد میوه مصرف کنند، تصریح کرد: باید توجه داشته باشند که مصرف بیش از دو واحد میوه نیز زیان‌رسان است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار