شدت خشکیدگی‌های درختان بلوط در این استان در حال افزایش بوده به طوری از ۶۰ هزار هکتار در سال ۹۲ به ۸۰ هزار هکتار تا آخر سال گذشته رسید و این مسئله سبب ایجاد نگرانی مردم و مدیران شده است
کد خبر: ۱۳۰۳۳۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴ 17 November 2015
در چند سال اخیر به دلایل متعدد از جمله خشکسالی پی در پی و کاهش نزولات جوی جنگل‌های حوزه زاگرس(بلوط) از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد دچار ضعف و بنیه عمومی شدند.
به گزارش تابناک کهگیلویه وبویراحمد،شدت خشکیدگی‌های درختان بلوط در این استان در حال افزایش بوده به طوری از ۶۰ هزار هکتار در سال ۹۲ به ۸۰ هزار هکتار تا آخر سال گذشته رسید و این مسئله سبب ایجاد نگرانی مردم و مدیران شده است.
خشکیدگی درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد و روند رو به رشد این بیماری که در صورت ادامه همین روند باید شاهد و نظاره‌گر نابودی درختان زیبای بلوط در این استان باشیم، یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم و به نوعی رخدادی تلخ برای آنان است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: امسال یک ریال برای جلوگیری از شیوع بیماری خشکیدگی درختان بلوط این اغستان نداریم و در اینصورت باید منتظر نابودی جنگل‌های بلوط استان باشیم.
گودرز باقری‌فرد اظهار داشت: سال گذشته برای جلوگیری از این بحران ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد که تنها ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص یافت و بابت برخی اقدامات انجام شده بدهکار شده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه میزان خشکیدگی جنگل‌های بلوط کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۲ ، ۶۲ هزار هکتار بوده که در سال ۹۳ به ۸۰ هزار هکتار رسید، عنوان کرد: سطح جنگل‌های بلوط این استان ۸۷۴ هزار هکتار بوده که از این میزان بیش از ۹۰ درصد آن بلوط است.
باقری‌فرد با تاکید بر اینکه احتمال شیوع بیماری خشکیدگی درختان بلوط در این استان با توجه به خشکسالی وجود دارد، خاطرنشان کرد: سالانه برای اقدامات اجرایی جهت جلوگیری از شیوع این بیماری ۲ میلیارد تومان نیاز داریم که در این زمینه اعتباری تخصیص نمی‌دهند.
وی عامل بیماری درختان بلوط استان را سوسک چوب‌خوار که به پایه‌های ضعیف شده بستر حمله می‌کند عنوان کرد و گفت: امکان نابودی جنگل‌های استان وجود دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار