به گزارش تابناک تبریز از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمد نعمتی اظهار داشت: مصرف روغن زیتون به دلیل داشتن خواص ارزشمند غذایی و دارویی از طرف متخصصان تغذیه توصیه میشود و متوسط مصرف سرانه جهانی آن حدود 500 گرم است، این درحالی است که مصرف سرانه این روغن در کشور ما حتی نصف متوسط جهانی آن نیز نیست، ضمن اینکه با وجود تولید روغن زیتون با کیفیت در کشورمان بیشتر نیاز ایران به این محصول از راه واردات تأمین میشود.
مدیر غذا معاونت غذا و دارو در خصوص روغنهای زیتون موجود در بازار خاطرنشان کردند: روغن زیتون به شکل فرا بکر، بکر و تصفیه شده برای مصارف خوراکی عرضه می شود، اما یک نوع روغن زیتون که اخیرا در بازار مشاهده و به صورت قاچاق وارد کشور شده است روغن استخراج شده از تفاله زیتون می باشد.
وی افزود: طرز تهیه آن نیز به این صورت است که باقیمانده حاصل از تفاله زیتون بعد از استخراج روغن که هنوز دارای مقداری روغن است را با حلالهای شیمیایی (مثل هگزان) و حرارت استخراج میکنند و با عنوان روغن حاصل از تفاله زیتون یا پومیس (Pomace) به فروش میرسانند.
نعمتی خاطرنشان کرد: روغن زیتون مذکور با داشتن هیدروکربنهای حلقوی فرار زیاد به عنوان حلال اصلی (هگزان) بسیار خطرناک و سرطانزا است.
نعمتی گفت: روغن زیتون پومیس از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان به صورت قاچاق وارد کشور شده و برای مصارف خوراکی با 10 درصد زیر قیمت روغن های دیگر به فروش می رسد و این در حالی است که این روغن در تمام کشورها به مصرف صنعتی میرسد.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت هیچگونه مجوزی برای واردات این نوع روغن برای مصارف خوراکی صادر ننموده است و کلیه روغن های تفاله زیتون Pomace موجود در بازار قاچاق و غیر مجاز هستند و عرضه آن ها در سوپر مارکتها و مراکز فروش مواد غذایی ممنوع بوده و کارشناسان نظارتی در صورت مشاهده آنها نسبت به جمع آوری اقدام میکنند.