گزارشی از نیاز جدی امروز استان یزد؛
بحران کم آبی یزد دور جدید از نگرانی ها را برای مردم و مسئولان استان رقم زده است.حتی نماینده ولی فقیه وامام جمعه یزد هم در خطبه های هفته پیش نمازجمعه اعلام کرده است:”مسئولان‌ یزد در مسئله آب‌ جدی‌ باشند تا تابستان و گرمای سخت و شدید آن فرا نرسیده، موضوع آب را جدی تر دنبال کنید تا مردم دچار مشکل نشوند.”
کد خبر: ۳۱۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴ 05 May 2015
به گزارش تابناک یزد، بحران کم آبی یزد دور جدید از نگرانی ها را برای مردم و مسئولان استان رقم زده است.حتی نماینده ولی فقیه وامام جمعه یزد هم در خطبه های هفته پیش نمازجمعه اعلام کرده است:”مسئولان‌ یزد در مسئله آب‌ جدی‌ باشند تا تابستان و گرمای سخت و شدید آن فرا نرسیده، موضوع آب را جدی تر دنبال کنید تا مردم دچار مشکل نشوند.”
آیت الله ناصری اظهار داشته است:”من نمی دانم چرا مسئولان استان پیگیر مسئله آب نیستند، چرا وقتی در صدا و سیما، ۱۰ استان را نام می برند که دچار کم آبی هستند، هیچ نامی از یزد نیست در حالی که یزد از نظر آب دارای بیشترین مشکل است و مسئولان نیز در قبال این موضوع هیچ واکنشی نشان نمی دهند.”
13 استان اصفهان، ایلام، تهران، البرز، خوزستان، زنجان، قزوین، قم، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مرکزی و همدان در گروه مناطق با تنش آبی شدید قرار دارندو 12 استان هم در گروه مناطق درگیر با تنش آبی قرار گرفته اند که شامل آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و رضوی، سمنان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان و مازندران است.
در این رده بندی استان یزد که 17سال پی در پی درگیر کم آبی و خشکسالی بوده در میان استانهای گروه اول قرار گرفته به گونه ای که به اعتقاد مسوولان اگر فکری اساسی به حال آب یزد نشود باید در آینده شاهد ویرانی کشاورزی و صنعت و در نتیجه مهاجرت مردم استان بود.

کمبود آب مهم ‌ترین مشکل مردم استان یزد

در همین حال، پور زارع رئیس شورای اسلامی استان یزد با بیان اینکه کمبود آب مهم ‌ترین مشکل مردم استان یزد است،می گوید: برای رفع این مشکل باید به دنبال جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی باشیم.
البته مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب یزدهم بارندگی های زمستان پارسال و بهار امسال را جوابگوی نیاز آبی استان ندانست و خواستار صرفه جویی در مصرف این مایع حیاتی در تابستان آتی شد.
سياوش پاكدل می گوید:میزان بارندگی در سال آبی 94-93 در شهر یزد تنها 45 میلیمتر بوده که این میزان نسبت به معادل بارندگی بلند مدت (60میلیمتر)، 15میلیمتر کاهش داشته است.
وی اظهار داشت: یزد در کم باران ترین نقطه کشور واقع شده و اگر میزان بارندگی آن را با مراکز استان های مجاور مقایسه کنیم به کم باران بودن آن پی می بریم.
پاکدل با بیان اینکه کشوری که 40 درصد منبع آب تجدیدپذیر سالانه خود را مصرف کند با بحران شدید آب روبرو می باشد،تصریح کرد: در ایران در حال حاضر افزون بر 80 درصد از منابع آب تجدید پذیر مصرف می شود و این بدان معناست که ایران با بحران بسیار شدید اّب مواجه است و آبی که سهم طبیعت، محیط زیست، رودخانه ها، دریاچه ها و سفره های آب زیر زمینی است به راحتی به مصرف می رسد.
وی افزود: نتیجه این مصرف بی رویه، افت شدید سفره های آب زیرزمینی ، خشک شدن دریاچه های کشور و فصلی شدن رودخانه هایی است که قبلا دائمی بوده اند.وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش مشترکین آب و گسترش شهر، منابع آب زیرزمینی پاسخگوی نیاز آبی یزد نیست و حدود 15 سال است که بخش عمده آب شرب استان از آب انتقالی کوهرنگ تامین می شود.
پاکدل با بیان اینکه روش های ساده ای برای صرفه جویی در مصرف آب وجود دارد گفت: درک وضعیت بحرانی آب استان و مدیریت آن موضوعی است که باید مد نظر شهروندان باشد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آبفای استان یزد در ادامه به تشریح برخی از روش های صرفه جویی در مصرف اب پرداخت و استفاده از شیرآلات اهرمی استاندارد در منازل و مکان های عمومی با توجه به اینکه این نوع شیرها دارای پرلاتور کاهنده مصرف هستند و حداقل به میزان 30 درصد مصرف آب را کاهش می دهند را از جمله راهکارها اعلام کرد.
وی استفاده از سردوش های کاهنده مصرف در حمام که مصرف آب را تا 50درصد کاهش می دهد و جایگزین کردن فلاش تانک های استاندارد و کم مصرف به جای فلاش تانک های قدیمی که مصرف آب را تا 6 لیتر در هربار استفاده کاهش می دهد را از دیگر راهکارها اعلام نمود.
پاکدل تاکید کرد: شهروندان در هنگام خرید شیرآلات حتماً به مهر استاندارد ملی ایران توجه داشته باشند و از خرید شیرآلات خارجی بدون مهر استاندارد جداً خودداری نمایند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار