کد خبر: ۸۴۳۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰ 29 April 2020

 

 
گام پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی برای درآمد غیرشهریه در منطقه ویژه اقتصادی ‌انزلی

تابناک/معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی گفت: «موقعیت مکانی این دانشگاه در منطقه ویژه اقتصادی ظرفیت‌های پژوهشی مناسبی برای پژوهشگران و گامی در راستای درآمدزایی غیرشهریه ایجاد کرده است.»

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با حدود ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو و ۸۱ عضو هیئت علمی در محدوده منطقه آزاد انزلی واقع شده است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با هدف گسترش آموزش عالی اسفند سال ۱۳۷۸ راه‌اندازی شد و مهر سال ۱۳۷۹ با پذیرش ۱۲۰ دانشجو آغاز به کار کرد. این واحد آموزشی امروزه این افتخار را دارد با حدود ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو در محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی قرار گرفته و نقش مهمی را در بخش آموزش عالی کشور ایفا می‌کند.

این واحد دانشگاهی با توجه به امتیازات کسب‌کرده از فروردین ۱۳۸۵ از واحد کوچک به واحد متوسط ارتقا یافته است، تعداد کارمندان ۶۳ نفر و اعضای هیئت علمی آن ۸۱ نفر است. اکنون این واحد دانشگاهی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری رشته‌های فنی و مهندسی و علوم انسانی دارای ۵۵ رشته مصوب است.

در راستای تحقق سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی و تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی اکنون دارای بیش از ۴۵ هزار متر مربع زمین تملیک شده و با فضای ساخته شده آموزشی، پژوهشی، رفاهی و ... به میزان  ۱۵ هزار ۸۳۸ متر مربع به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های مهم و برجسته استان گیلان مطرح است.

خبرنگار خبرگزاری آنا درباره وضعیت حوزه علمی پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی با سید‌مرتضی نعیمی معاون علمی این دانشگاه گفتگویی انجام داده‌ است که در ادامه می‌‌خوانیم:

آنا: درباره برنامه‌ها، اقدامات و دستاوردهای پژوهشی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی داشته‌اید توضیح دهید.

نعیمی: برای اینکه اهداف دانشگاه آزاد اسلامی برای استادان و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی مشخص شود و ویژگی‌های دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم تبیین شود، کارگاهی با این عنوان برای آنان برنامه‌ریزی که با شیوع ویروس کرونا برگزاری کارگاه با وقفه مواجه شد.

انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد اسلامی رشت در دستور کار داریم. در این تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی به‌عنوان یک مرکز رشد واحدهای فناور، زیر‌مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت فعالیت خواهد کرد. در این تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی واحد انزلی باید فضای ۲۰۰متر مربعی و امکانات لازم را تهیه می‌کند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی چند باب آزمایشگاه دارد و بخش‌هایی از این آزمایشگاه‌ها مستعد درآمدزایی هستند. مجوز همکار استاندارد بتن را اخذ کرده‌ایم و در برخی دیگر از بخش‌های آزمایشگاهی و در بخش مکانیک و ... قابلیت درآمدزایی داریم.

این واحد دانشگاهی به‌دلیل اینکه در منطقه آزاد انزلی قرار گرفته و به‌لحاظ برقراری ارتباط با بخش‌های مختلف پژوهشی منطقه آزاد توانایی درآمدزایی را دارد، به همین دلیل، بیزینس پلنی (طرح کسب و کار و طرح تجاری) درباره بخش‌های مختلف آزمایشگاهی و ظرفیت‌هایی که دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی برای درآمدزایی دارد، تهیه شده تا در نحوه همکاری با واحد رشت تصمیم‌گیری شود.

تفاهم‌نامه‌ای هم با موضوع پژوهش به‌منظور درآمدزایی تهیه کرده‌ایم تا با منطقه آزاد امضا کنیم که بعد از تعطیلات کرونا انجام خواهد شد.

آنا: در راستای مهارت‌افزایی و تحقق شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک‌مهارت» چه اقدامی انجام داده‌اید؟

نعیمی: راه‌اندازی مرکز فنی و حرفه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی در این راستا بوده است. این اقدام بر‌اساس همان تفاهم‌نامه‌ای که دانشگاه آزاد اسلامی با مرکز فنی و حرفه‌ای در وزارت تعاون، کار و دفاه اجتماعی منعقد کرده انجام شده است.

آنا: درباره محصولات دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی توضیح دهید.

نعیمی: دو محصول دانش‌بنیان واحد انزلی در طول چهار یا پنج‌ ماه گذشته تقریباً به مرحله تولید رسید. یک محصول دستگاهی است که از  پایان‌نامه دکتری دانشجویان در رشته مکانیک استخراج شده است.

دستگاه دیگری هم توسط یکی از دانشجویان این واحد دانشگاهی که در رشته برق فعال بود، تولید شد. دستگاهی که روی پمپ‌های آب نصب و به‌صورت خودکار وقتی که پمپ ممتد کار کند در مدت زمان تعیین شده جریان آب را قطع می‌کند.

آنا: در اجری برنامه‌های استارت‌آپی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

نعیمی: در این راستا با شرکتی که زمینه فعالیتش استارت‌آپ است و با دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت همکاری دارد، مذاکره و دعوت کردیم تا با ما همکاری داشته باشد. ناگفته نماند که مسئول شرکت از دانشجویان سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی بوده و خیلی استقبال کرد که در این واحد دانشگاهی حضور پیدا و از ایده‌های نو حمایت و به راه‌اندازی استارت‌آپ‌های جدید اقدام کند. این همکاری را به آغاز فعالیت مرکز رشد واحدهای فناوری که قرار است با دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت قراردادش را امضا کنیم، منوط و بعد از آن با این شرکت توافقنامه‌ای امضا کرده و کار را آغاز کنیم.

آنا: وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی درباره مجله‌های پژوهشی چگونه است؟

نعیمی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی مجله‌ای در رشته مکانیک دارد که به ‌زبان انگلیسی و به‌صورت دو‌فصلنامه منتشر می‌شد و به‌دلیل هزینه بالا فعلاً متوقف شده است. در شماره‌های چاپ‌شده مقالات خوبی منتشر شد و استادان دانشگاه گیلان و سایر دانشگاه‌های معتبر را هم درگیر کار کردیم و اکنون مصمم هستیم دوباره کار انتشار را آغاز ‌کنیم.

در حوزه علوم انسانی به‌دنبال تأسیس مجله هستیم و برای تحقق این هدف با گروه‌های مختلف علوم انسانی جلسه‌های زیادی داشته‌ایم و از آنها خواستیم طرح‌های‌شان را ارائه دهند. اکنون همکاران ما به‌ویژه در گروه حقوق به‌شدت دنبال این هستند که حتماً مجله‌ای راه‌اندازی کنند و تا این لحظه در حال انجام مقدمات کار هستند.

آنا: وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی در زمینه تحقیقات علمی چگونه است؟

نعیمی: در زمینه تحقیقات علمی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر‌انزلی در حال اجرای دو یا سه پروژه دانشگاهی هستند. به‌تازگی هم در پاییز ۹۸ دو عضو هیئت علمی‌مان دو کتاب در موضوع مدیریت و حقوق توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی به چاپ رساندند.

آنا:وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی درباره طرح‌های درون و برون‌دانشگاهی چگونه است؟

نعیمی: این واحد دانشگاهی در زمینه طرح‌های برون دانشگاهی توفیقی کسب نکرده و متأسفانه موفق نشدیم طرح‌های برون‌دانشگاهی خاصی داشته باشیم؛ چراکه بحث‌های حقوقی و بحث‌های قراردادی‌اش برای ما ایجاد اشکال می‌کرد؛ اما در زمینه طرح‌های درون‌دانشگاهی  سه تا چهار طرح در رشته حسابداری، رشته عمران و  رشته مدیریت داریم

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار