کد خبر: ۹۱۳۸۸
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۰ 08 September 2015

رئیس جهاد دانشگاهی البرز گفت: پژوهشکده علوم انسانی جهاد دانشگاهی آماده راه‌اندازی است.
 
سید علی‌اکبر هاشمی راد ظهر امروز در حاشیه دیدار با استاندار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهم‌ترین مانع در انجام این کار، فقدان مکانی مناسب و ثابت است و اگر این مانع رفع شود در سالگرد روز دانشجو می‌توانیم این پژوهشکده را افتتاح کنیم.

وی افزود: البرز به دلیل شرایط خاصی که دارد به این پژوهشکده نیاز داشته و امیدواریم با راه‌اندازی این واحد بخش مهمی از دغدغه‌های استان در حوزه اجتماعی را به خصوص در بخش خانواده به طور علمی بررسی کنیم.

هاشمی‌راد خاطرنشان کرد: مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی نیز واحد دیگری است که در گستره ملی فعالیت می‌کند و در حال حاضر نیز طرح بررسی ارزش‌ها و نگرش ایرانیان را در دست اجرا دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی به انتشارات این مرکز اشاره کرد و گفت: این مرکز از قبل وجود داشته است و اکنون نیز با نام جهاد دانشگاهی فعالیت کرده و تا کنون بیش از 200 عنوان کتاب را به چاپ رسانده است.

هاشمی راد ضمن اشاره به گروه‌های پژوهشی ذیل جهاد دانشگاهی البرز تصریح کرد: سه گروه پژوهشی در حوزه آسیب‌های اجتماعی، علوم شناختی و مطالعات شهری به عنوان بازوهای پژوهشی جهاد دانشگاهی در استان البرز مشغول فعالیت هستند که علاوه بر طرح‌های استانی، طرح‌های ملی را نیز در دست انجام دارند.

وی افزود: طرح بررسی میزان شادکامی ایرانیان و طرح پیمایش ملی خانواده نمونه‌هایی از این طرح‌هاست که طرح اول با ارائه به شورای شهر تهران در پایتخت به طور ویژه اجرا می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز یادآور شد: این طرح با حمایت وزارت بهداشت، شورای شهر تهران اجرا می‌شود و نسبت به طرح پیمایش ملی خانواده نیز تاکنون نظر مثبت وزارت ورزش و جوانان و وزارت علوم را جلب کرده و رایزنی‌هایی نیز در این خصوص با شورای فرهنگی وزارت ارشاد صورت گرفته است.

هاشمی راد تاکید کرد: اگر دستگاه‌های استانی بتوانند از این طرح‌ها حمایت کنند می‌توانیم این دو طرح را در استان نیز به طور ویژه و اخص اجرا کنیم تا البرز از دستاوردهای آن بهره‌مند شود.

این مسئول در خصوص مطالعات شهری جهاد دانشگاهی البرز نیز گفت: طرح مبدا و مقصد در استان البرز از طرف وزارت راه و شهرسازی به جهاد دانشگاهی واگذار شد و توانستیم با 20 هزار نفر ساعت کار از میان دانشجویان استان این طرح را در اردیبهشت ماه و در عرض چهار روز اجرا کنیم.

وی ادامه داد: در این گروه مرکز خدمات تخصصی GIS را نیز داریم که کارهایی در این این خصوص و در حوزه مطالعات شهری انجام می‌دهد.

هاشمی راد در ارتباط با فعالیت‌های آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: در این حوزه مرکز آموزش علمی کاربردی به خصوص در حوزه هنر فعال است که رشته‌های مختلفی از جمله انیمیشن، عکاسی و ... را در بر می‌گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز افزود: این واحد با توجه به زیرساخت‌ها و توانمندی‌هایی که دارد می‌تواند آموزش تخصصی کارکنان دولت را بر عهده بگیرد اما علی‌رغم مصوبه هیئت دولت این کار هنوز به جهاد دانشگاهی واگذار نشده است.

وی در خصوص فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز ادامه داد: در این حوزه جشنواره ملی نوآوری ایده‌های فرهنگی را برگزار کردیم که دستاوردهای خوبی داشت.

این مسئول به دیگر فعالیت‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: بانک خون بند ناف البرز سه سال پیش کار خود را آغاز کرده و علی‌رغم نوپا بودن سال پیش مقام سوم کشور را در این زمینه کسب کرد.

وی از فعالیت دفتر اشتغال جهاد البرز خبر داد و یادآور شد: این دفتر در همکاری با کمیته امداد مشاوره‌هایی را در مورد اشتغالزایی به صورت کاملا رایگان ارائه داده است که کسب و کار و خود اشتغالی را در بر می‌گرفت.

هاشمی راد در پایان گفت: موسسه قرض الحسنه دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز نسبت به ارائه وام به دانشجویان اقدام کرده است و تاکنون 93 نفر از دانشجویان از وام‌های این صندوق استفاده کرده‌اند.

در ادامه مهشید منزوی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان البرز ضمن ارائه شرایط جغرافیایی استان البرز به فعالیت‌ها و اولویت‌های پژوهشی این واحد اشاره کرد و گفت: معاونت پژوهشی استان البرز در سه گروه پژوهشی علوم شناختی، آسیب‌های اجتماعی و مطالعات شهری فعالیت می‌کند.

وی افزود: این معاونت فعالیت‌های پژوهشی را بر اساس شرایط و موقعیت اجتماعی و فرهنگی استان البرز برنامه ریزی و اجرا می‌کند.

منزوی خاطر‌نشان کرد: پژوهش در حوزه‌های خانواده، آسیب‌های اجتماعی، شادکامی، رضایت از زندگی، مشکلات و معضلات شهری، توسعه شهری از جمله محورهای اصلی طرح‌های پژوهشی است که توسط اعضای گروه معاونت پژوهشی ارائه می‌شود.

وی با اشاره به انجام دو طرح ملی و شاخص در حوزه آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: طرح ملی بررسی مولفه‌ها و عوامل موثر بر شادکامی در ایران به صورت ملی و بومی بررسی خواهد شد.

منزوی ادامه داد: در اجرای طرح پیمایش ملی خانواده با محوریت تحولات خانواده، همسریابی، شیوه‌های فرزند پروری، طلاق عاطفی به صورت ملی اجرا می‌شود.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در پایان گفت: ظرفیت سازی تأسیس مرکز مطالعات توسعه استان و تأسیس مرکز خدمات تخصصی مشاوره روانشناسی از اولویت‌های اصلی این معاونت است.

ابوالحسن قاسم پور، مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی استان البرز در ادامه این نشست گفت: مرکز مشاوره و خدمات اشتغال جهاد دانشگاهی سه سال متوالی به مددجویان کمیته امداد مشاوره شغلی ارائه می‌دهد.

وی افزود: راه‌اندازی مرکز رشد علوم انسانی با محوریت ارتباط بین صنعت و دانشگاه از برنامه‌های این مرکز است تا بتوان به عنوان بنگاه اقتصادی میزان توانمندی دانشگاه را به جامعه و از طرفی نیازمندی‌های جامعه را به دانشگاه انتقال داد.

در ادامه معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان نیز به ارائه بخشی از فعالیت‌های فرهنگی پرداخت و یادآور شد: انتشارات کتاب‌های دانشگاهی، برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی، برگزاری جشنواره ملی از باران تا رویش، برگزاری مسابقات فرهنگی ویژه‌ی دانشگاهیان از برنامه‌های انجام شده در این معاونت است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار