امنیت در استان ۲میلیون نفری کرمانشاه که ۳۷۱کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد امروز در سایه مجاهدت‌ها و تلاش‌های شبانه‌روزی بانیان امنیت و همراهی و مشارکت خوب مردم از پایداری بالایی برخوردار است که می‌تواند بستری برای توسعه همه جانبه، جذب سرمایه‌گذاری و پیشرفت و آبادانی استان باشد.
کد خبر: ۹۷۸۰۹۳
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷ 13 July 2021

به گزارش تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا گرچه گاهی نگاه سیاسی و امنیتی به استان کرمانشاه وجود داشته و همین موضوع سبب توقف برخی طرح‌های توسعه‌ای شده، اما اتحاد، همدلی و همزیستی اهالی این استان آنقدر ریشه دوانده که بسیاری شاید ندانند حدود یک چهارم از جمعیت استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه را پیروان اهل سنت و ۱۲ درصد آن را پیروان اهل حق تشکیل می‌دهند.

این استان به واسطه داشتن اقوام متعدد (لَک، کُرد، جاف، ترک و سایر) و مذاهب مختلف (شیعه، سنی و اهل حق) که با آداب و رسوم، فرهنگ‌ها و پوشش‌های متفاوت و رنگارنگ در نهایت همزیستی و وحدت در کنار هم زندگی می‌کنند، به «هندوستان ایران» معروف است.

همین موضوع سبب شکل گیری یک وحدت و امنیت کم نظیر در استان کرمانشاه بوده در حالی که این استان ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک به کشور عراق دارد و این کشور هم بویژه در دهه اخیر در تلاطم‌های سیاسی و امنیتی غوطه ور بوده است؛ در مقطعی حتی گروهک تروریستی داعش تا نزدیکی مرز‌های کرمانشاه هم پیش آمد، اما هیچ لطمه‌ای به امنیت این خطه وارد نشد.

مهمترین دستاورد‌های امنیتی استان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در تشریح مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید در استان در حوزه امنیتی و انتظامی به خبرنگار ایرنا گفت: تهیه و تدوین شناسنامه امنیتی استان، اهتمام لازم برای استفاده از ابزار‌های مناسب به ویژه فرهنگی در مواجهه با بحران‌های امنیتی توسط دستگاه‌های ذیربط، شناسایی کانون‌های مستعد بحران‌زای امنیتی در استان و اتخاذ تمهیدات لازم جهت غیر امنیتی کردن آنها، پیش بینی بستر‌های لازم امنیتی و حفاظتی برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات‌ها و تقویت کمی و کیفی امنیت مرز‌های استان با توجه به تهدیدات موجود و شرایط شکننده سیاسی- امنیتی دولت عراق و پیگیری در خصوص جذب ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور انسداد مرز از جمله این اقدامات است.

«حسین خوش‌اقبال» افزود: پیگیری برای نصب دستگاه ایکس ری کامیونی و چمدانی در مرز پرویزخان در سال ۹۵، اجرای حدود ۱۲ مرحله طرح جمع آوری سلاح و مهمات در استان، تأمین امنیت مطلوب پروژه‌های مرزی (سدها، پروژه گرمسیری، بازارچه‌ها و ...)، تعامل و همکاری بیشتر نیرو‌های نظامی و انتظامی استان در حفظ نظم عمومی، احداث و تکمیل راه‌های مرزی استان، کاهش سالانه صدمات و تهدیدات سایبری و بیوتروریستی (حدود۲۵ درصد)، ایجاد ۲ کلانتری در شهر کرمانشاه، به روز رسانی حریم امنیتی مرز‌های استان، پیگیری رسمی شدن سه بازارچه مرزی و کشف حدود ۲۵ هزار قبضه اسلحه از دیگر خدمات اداره کل امنیتی و انتظامی استان بوده است.

کرمانشاه؛ استانی امن در سایه مجاهدت بانیان امنیت و مشارکت فعال مردم
 تردد زائران عتبات عالیات از پایانه مرزی خسروی
او به مدیریت اطلاعاتی، امنیتی و عمرانی ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک استان با کشور عراق در ۲ حوزه اقلیم و حکومت مرکزی با حضور نیرو‌های مسلح اعم از سپاه، مرزبانی و ارتش اشاره کرد و گفت: این کار منجر به یک امنیت مطلوب در سطح مرز‌های استان شده است و این دستاورد مهم در قیاس با شرایط شکننده، ناپایدار و ناامن مرز‌ها در کشور همسایه حائز اهمیت و درخور تقدیر است.

خوش اقبال ۲ طرح انجام مطالعات لازم جهت توسعه پایش تصویری در استان و جذب ۱۵ میلیارد تومان اعتبار و اجرای طرح پاکسازی میادین مین استان با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان را از مهمترین طرح‌ها و اقدامات در دست اجرای معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه دانست.

او افزود: عملیات مین زدایی و پاکسازی اراضی از مواد منفجره در طول مرز‌های استان با عراق طی سنوات اخیر نیز استمرار داشته و هزاران هکتار از اراضی کشاورزی، منابع طبیعی و باغات شهرستان‌های مرزی پاکسازی شده است، زیرا عملیات مین زدایی علاوه بر ایجاد امنیت برای مرزنشینان هزاران هکتار از اراضی مرزی را مستعد کشاورزی، دامداری و باغداری نموده و هزاران نفر در سرزمین آبا و اجدادی خود به فعالیت واداشته است.

خدمات دولت در بخش سیاسی و انتخابات

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه به اقدامات شاخص هشت ساله دولت تدبیر و امید در حوزه سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری هم اشاره و اظهار کرد: انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی از جمله انتصاب هفت معاون فرماندار، ۲ بخشدار و چند پست مدیرکلی و معاونت مدیرکلی در استان، یکی از دستاورد‌های قابل توجه دولت تدیبر و امید در استان است. از جمله این موارد بوده است.

او افزود: در حالی است که تا پیش از سال ۱۳۹۶ تعداد کل احزاب دارای مجوز در استان، ۲۳ حزب بوده است، در حال حاضر تعداد ۷۲ حزب اعم از احزاب استانی، شعب استانی احزاب ملی و دفاتر شهرستانی احزاب ملی در استان مجوز فعالیت دریافت کرده اند به گونه‌ای که هم اکنون سه حزب استانی، پنج شعبه استانی احزاب ملی و تعداد ۶۴ دفتر شهرستانی مشغول به فعالیت هستند.

خوش اقبال گفت: برگزاری سالم و به دور از حاشیه انتخابات ادوار دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی، انتخابات دوازدهمین و سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین و ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا و انتخابات خبرگان رهبری از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته در استان بوده است.

او به تاسیس یک بخش و پنج شهر جدید هم در استان در حوزه تقسیمات کشوری طی هشت سال اخیر اشاره کرد.

کرمانشاه؛ استانی امن در سایه مجاهدت بانیان امنیت و مشارکت فعال مردم
 حضور پر شور مردم شهر کرمانشاه در پای صندوق‌های اخذ رای - ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه همچنین با اشاره به اقدامات هشت ساله این معاونت در حوزه تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی گفت: تعداد تشکل‌های مردم نهاد استان از ۱۶۵ سمن در ابتدای دولت (سال۹۲) به ۵۰۴ سمن تا پایان سال ۹۸ رسیده که رشد ۲۰۵ درصدی را نشان می‌دهد.

‌خوش اقبال به تخصیص، جذب و هزینه کرد بخشی از اعتبارات کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی استان (میانگین حدود ۳۰ درصد اعتبارات) از طریق عقد تفاهم نامه و قرارداد با سازمان‌های مردم نهاد و مراکزغیردولتی استان خبر داد و گفت: در این راستا از سال ۹۵ تاکنون به ۱۲۰ سمن و مرکزغیردولتی درقالب ۱۶۰ تفاهم نامه و قرارداد اعتبار پرداخت شده است.

او افزود: حضور، مشارکت و همکاری داوطلبانه، چشمگیر و بسیار موفق تشکل‌های مردم نهاد استان در تمامی عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی به ویژه در مباحث کنترل وکاهش آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری و مقابله با حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی از جمله نمود‌های حمایت از سمن‌ها طی هشت سال اخیر بوده است

خوش اقبال به حضور، مشارکت و همکاری داوطلبانه، فعال و مؤثر تشکل‌های مردم نهاد (حدود ۱۵۰ سازمان مردم نهاد استانی و کشوری) در موضوعات مدیریت بحران از جمله تجربه زلزله سال ۹۶ سرپل ذهاب و وقوع سیل در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: سمن‌ها در این راستا با دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های انقلابی و تشکل‌ها درتهیه، جمع آوری و توزیع ۱۰۰ میلیارد تومان کمک‌های خیرین و سازمان‌های مردم نهاد و کارکنان ادارات درقالب رزمایش مواسات و همدلی و کمک‌های مؤمنانه حضور فعال داشتند.

کرمانشاه؛ استانی امن در سایه مجاهدت بانیان امنیت و مشارکت فعال مردم

خدمات بخش اجتماعی و فرهنگی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه همچنین درباره سایر خدمات دفتر امور اجتماعی و فرهنگی دردولت تدبیر و امید هم گفت: در این زمینه اقدامات مختلفی صورت گرفته است از جمله: تشکیل جلسات کارگروه اجتماعی و فرهنگی، تشکیل چهار کمیته زیر مجموعه کارگروه اجتماعی وفرهنگی در موضوعات کاری مختلف و تلاش در جهت کنترل وکاهش آسیب‌های اجتماعی با جذب و هزینه کرد اعتبارات در قالب طرح تقسیم کار ملی کاهش آسیب‌های اجتماعی، بررسی مسایل و مشکلات کلان اجتماعی و فرهنگی استان، افزایش مدت زمان آموزش حین ازدواج از ۲ ساعت به ۶ ساعت و جمع آوری معتادان متجاهر در راستای کاهش جرایم کوچک.

او به تلاش برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در راستای اجرای مصوبات شورای اجتماعی کشور هم اشاره و اظهار کرد: جذب و هزینه کرد بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان اعتبارات کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی تخصیصی به استان با اجرای طرح تقسیم کار ملی کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی تملک دارایی‌ها و سایر ردیف‌های اعتباری کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از طریق دستگاه‌های اجرایی استان تشکل‌ها و دفاتر تسهیلگری با اولویت مناطق حاشیه نشین در فاصله سال‌های ۹۵ الی ۹۸ صورت گرفته که با هدف تلاش در جهت کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی استان بوده است.

خوش اقبال اقدامات صورت گرفته در این زمینه را اینگونه برشمرد: کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از طریق ایجاد دفاتر تسهیلگری (اجتماع محور) در مناطق حاشیه نشین، تاسیس و استقرار ۹ دفترتسهیلگری در مناطق حاشیه نشین در مرکز استان و دو شهرستان دارای حاشیه نشینی با هدف توسعه اجتماع محور در این مناطق، سامان دهی وضعیت فرهنگی واجتماعی و ارتقای توسعه اجتماع محور درمناطق حاشیه‌ای و بافت‌های ناکارآمد شهر‌های کرمانشاه، اسلام آباد و هرسین (مناطق حاد و بحرانی) با ایجاد دفاتر تسهیلگری دراین مناطق.

او توسعه سلامت و نشاط اجتماعی درجامعه در راستای اجرای مصوبات شورای اجتماعی کشور را اقدام دفتر امور اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: ۴۲ قرارداد منعقده با موضوع توسعه سلامت و نشاط اجتماعی از محل اعتبارات کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی با ۲۱۶ برنامه و با مبلغ اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان ازسال ۹۶ تا ۹۸ توسط ادارات و سمن‌ها در سطح استان اجرا شده است؛ همچنین آماده سازی و ایجاد تعداد ۱۳ زمین و سالن ورزشی درکلان شهرکرمانشاه توسط شهرداری درسال ۹۸ از محل اعتبارات ابلاغی تملک دارایی مناطق حاشیه نشین و با نظارت دفتراجتماعی.

خوش اقبال تلاش برای افزایش سلامت روانی و نشاط اجتماعی درسطح استان به ویژه بین جوانان و نوجوانان و تخصیص جذب و هزینه کرد اعتبار برای افزایش نشاط اجتماعی به ویژه از طریق سازمان‌های مردم نهاد را کم سابقه دانست.

او از تشکیل هیات اندیشه ورز استان در دولت تدبیر و امید هم خبر داد و افزود: هیات اندیشه ورز استان درسال ۹۶ تشکیل شده و دارای ۱۰ نفر عضو مرکب از اساتید، نخبگان و چهره‌های علمی و دانشگاهی دارای ظرفیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که از نظرات و پیشنهادات آنان در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی استان استفاده شده و این کار در دولت‌های قبل بی سابقه بوده است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار