کمتر از 10 درصد جوانان ایرانی در خصوص راه‌های انتقال و پیشگیری از ایدز آگاهی دارند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و طراح مدل پیشگیری و کنترلHIV و ایدز گفت: بر اساس آمارهای موجود کمتر از 10 درصد جوانان ایرانی در مورد ایدز و راه های انتقال و پیشگیری از ایدز آگاهی دارند.
کد خبر: ۱۲۷۹۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲ 12 November 2015
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و طراح مدل پیشگیری و کنترلHIV  و ایدز گفت: بر اساس آمارهای موجود کمتر از 10 درصد جوانان ایرانی در مورد ایدز و راه های انتقال و پیشگیری از ایدز آگاهی دارند.

غلامرضا نورآبادی در کارگاه آموزشی منطقه ای دو روزه پیشگیری و کنترل ایذر که با حضور کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاه های استانهای ایلام، همدان، کردستان، لرستان و کرمانشاه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود 70 درصد جمعیت کشور زیر 30 سال دارند، این جمعیت جوان را در معرض آسیب های زیادی دانست و گفت: مصونیت جامعه به خصوص جامعه جوان از آسیب های مختلف نیاز به برنامه ریزی برای آگاه سازی آنها در مورد خطرات مختلف دارد.

نورآبادی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود کمتر از 10 درصد جوانان ایرانی در مورد ایدز و راه های انتقال آن و روش های پیشگیری از ایدز آگاهی دارند، گفت: برنامه ریزی برای آگاهی بخشی به جامعه در خصوص روش های انتقال و پیشگیری از این بیماری ضرورت دارد.

وی اشاره ای هم به وضعیت شیوع ایدز در کشور داشت و گفت: بر اساس آمار ثبت شده وزارت بهداشت تا پایان شهریور ماه امسال بیش از 30 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده اند که تخمین زده می شود در حال حاضر بیش از 100 هزار نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند.

نورآبادی افزود: آمار ثبت شده در سال های اخیر دو تغییر خطرناک را در روند شیوع ایدز در کشور نشان می دهد که این دو تغییر شامل افزایش میزان ابتلا از طریق روش جنسی و افزایش تعداد زنان مبتلا می باشد که این مسئله می تواند شیوع بیشتر ایدز را در پی داشته باشد و نیاز به کار دارد.

نورآبادی سپس رشد اعتیاد در کشور را در خوشبینانه ترین حالت آن هشت درصد و معادل سه برابر رشد جمعیت کشور عنوان کرد و گفت: مقابله با اعتیاد به عنوان یک بلای خانمان سوز نیاز به برنامه ریزی  برای بالا بردن آگاهی مردم دارد.

مه با بیان اینکه سه تغییر عمده در دنیا در مصرف مواد مخدر رخ داده است، این تغییرات را شامل پایین آمدن زیاد سن متوسط مصرف کنندگان، تغییر الگوی مصرف از نوع تدخینی به نوع تزریقی و پیدایش انواع جدید مواد مخدر عنوان کرد .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه آگاهی دانشجویان از روش های انتقال و پیشگیری از ایدز را حائز اهمیت دانست و گفت: این مسئله به لحاظ ارتباطات دانشجویان مختلف با گروه های مختلف اجتماعی  و انتقال آن به دیگر اقشار جامعه ضرورت دارد.

نورآبادی برگزاری چنین کارگاه های آموزشی در سطح دانشگاه ها را در راستای افزایش سواد اجتماعی در حوزه ایدز مهم دانست و گفت: این نوع جلسات باید بیشتر شوند.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار