کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه موفق به تولید ترخینه پروبیوتیک شد.
به گزارش تابناک کرمانشاه به نقل از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه موفق به تولید ترخینه پروبیوتیک شد.
نرگس شهبازپور با همکاری تیمی از محققان دانشگاهی موفق شد با استفاده از سوشهای پروبیوتیک در محصول سنتی ترخینه آنرا به یک غذای فراسودمند تبدیل کند و ترخینه پروبیوتیک را تولید کند.
این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده و گواهینامه ثبت آن صادر شده است.
ترخینه در غرب کشور بهعنوان نوعی سوپ سنتی که از تخمیر گندم خرد شده در دوغ حاوی ادویههای معطر و گیاهان بومی تهیه میشود و این گروه تحقیقاتی موفق به تولید ترخینه پروبیوتیک شدهاند و مجوزهای لازم برای تولید تجاری آنرا بهدست آورند.
گفتنی است، پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده و غیربیماریزایی هستند که وقتی در مقادیر کافی وارد بدن شوند تاثیرات مثبتی بر سلامت میزبان میگذارند.