به گزارش تابناک یزد،معاون بهبود تولیدات دامی جهادكشاورزي استان يزد اعلام كرد: سالانه بيش از 18 هزار تن تخممرغ از ظرفیت یک میلیون و 700 هزار قطعهای مرغ تخمگذار و مرغهای بومی در استان توليد ميشود.
"نادر سليم" در اين باره تصريح كرد: شهرستانهای مهریز و یزد به ترتيب با تولید 10 هزار و 84 تن و دو هزار و 563 تن تخممرغ، جایگاههاي اول و دوم استان را در اين زمينه دارا هستند.
وي خاطرنشان كرد: هماکنون سالنهای در حال ساخت و توسعهای نيز در اکثر شهرستانهای استان با ظرفیت 390 هزار قطعه مرغ تخمگذار در حال ساخت است.
سليم تاكيد كرد: مدیریت جهادکشاورزی شهرستانهاي استان این آمادگی را دارند تا از متقاضیان تولید تخممرغ چه به صورت صنعتی و چه به صورت طرحهای مشاغل خانگی، حمایتهای لازم را به عمل آورند.
به گفتهي وي براساس آمار ارایه شده توسط فائو، كشور ایران داراي جايگاه دهم توليد تخممرغ جهان است ولي این در حالی است که سرانه مصرف تخممرغ در کشور در حد 10 كيلوگرم و نصف سایر کشورهاست.
سليم با بيان اين كه ميانگين جهانی سرانه مصرف تخممرغ ۱۸ کیلوگرم است، تاكيد كرد: تخممرغ یکی از کاملترین، ارزانترین و فراوانترین غذاهای پروتئینی است که بعد از شیر ميتواند جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه داشته باشد ولی به دلیل غیرعلمی و باورهای اشتباه از مصرف مناسب این فرآورده مغذی خودداری میشود.
معاون بهبود توليدات دامي جهادكشاورزي يزد اظهار كرد: گرچه عمده چربی تخممرغ که در زرده آن موجود است، از نوع غیراشباع است و کلسترول تخممرغ نقشی تاثیرگذار در افزایش کلسترول خون ندارد، اما متاسفانه توصیه به کم خوردن تخممرغ توسط برخی از پزشکان و کارشناسان تغذیه، بیبهره بودن جامعه جوان و در حال رشد و حتی سنین بالاتر را به دنبال دارد.