رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور شعار امسال منابع طبیعی را مدیریت جامع با مشارکت مردم دانست و گفت: همراهی مردم با منابع طبیعی از بودجه دولتی کارآمدتر است.
کد خبر: ۲۰۹۵۸۵
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹ 10 April 2016

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور شعار امسال منابع طبیعی را مدیریت جامع با مشارکت مردم دانست و گفت: همراهی مردم با منابع طبیعی از بودجه دولتی کارآمدتر است.

به گزارش تابناک ایلام، خداکرم جلالی روز چهارشنبه در دیدار مدیران ستادی و استانی منابع طبیعی کشور افزود: باید در عملکرد سال گذشته بازنگری کرده و ببینیم آیا توانسته ایم وظایفی را که برعهده داشتیمبخوبی انجام دهیمو در این باره چه نمره ای می توانیم به عملکرد خود در منابع طبیعی بدهیم؟! جلالیتصریح کرد: سازمان جنگل هابه جهت گسترشفعالیت ها و پیچیدگی هایی که در انجام مأموریت هایش وجود دارد با سایر سازمان ها متفاوتبوده وجزءسازمان های درجه یک محسوب می شود. ویبیان داشت: ممکن است حتی مردم و برخی مسئولین متوجه این قضیه نباشنداما مدیرانی که در این حوزه کار می کنند کاملاً واقفند و تأثیر پذیری آن را در تحقق اهداف نظام می بینند.

جلالی با تأکید بر موضوع اقتصاد مقاومتی و اقدام در این زمینه یادآور شد: هرگونه اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی اگر بخواهد شکل بگیرد، بستر و فضای آن قطعاً وابسته به حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی است.

نیازمند آمار های آنچنانی نیستیم!

وی بحران آب و فرسایش خاک را از چالش های اساسی کشور خواند و گفت: سالانه در کشور بیش از 16تن خاکدر هکتار فرسایش پیدا می­کند در حالی که میانگین فرسایش خاک در آسیا 6تن در هکتار است.

این مسئول منابع طبیعی کشور از مدیران منابع طبیعی خواست دنبال کارهای کیفی باشند و نیازی نیست آمار های آن چنانی ارائه شود که معلوم نیست درست باشد یا غلط!

ایلام در سال گذشته 7هزار هکتار جنگل کاری کرده است

جلالی،روندجنگل کاری اقتصادی با مشارکت مردم را در بسیاری از استان ها کند خواند و یادآور شد:تنها استانی که توانست درامر جنگل کاری اقتصادی با مشارکت مردم موفق عمل کند استان ایلام است و این استان در سال گذشته 7هزار هکتار جنگل کاری انجام داده است.

رییس سازمان جنگل ها در ادامه خاطر نشان ساخت: استان هایی نظیر ایلام که از پیشرفت فیزیکی قابل توجه ای برخوردار هستندباید بلحاظ تخصیص اعتباراتاز وضعیت بهتریبرخوردار شوند و این عین عدالت است.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه به موضوع واگذاری حفاظت5 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی به مردم اشاره کرد و گفت: ارتباط بین مردم و منابع طبیعی باید دوسویه باشد ، در وهله نخست باید برای مردم اعتماد سازی صورت گیرد تا مشارکت معنا و مفهوم پیدا کند و از سویی دیگر برای مردم در کاری که انجام می دهند انگیزه فراهم شود ضمن اینکه منابع طبیعی نیز باید نظارت کامل بر انجام کار داشته باشد تا این مجموعه همکاری و مشارکت بتواند معنا دار شود.

مهندس جلالی خاطر نشان ساخت: برای بهره برداری بهینه از منابع طبیعی توسط مردمنیازمند الگو و مدل های مناسب هستیم تا بصورت پایلوت به مردم ارائه کنیمو محاسبه نماییم که مثلاً بلوط های6میلیون هکتار جنگل های زاگرسی چقدر می تواند برای مردم و ارتقای منابع طبیعی سودمند باشد.

جلالی یادآور شد: اگر ارزش های نهفته در منابع طبیعی بصورتاقتصادی و زیست محیطی به مردم گفته شود آنان نسبت به حفظ و مراقبت از جنگل ها و مراتع حساس و کوشا می شوند.

نظارت بر چرای دام ضعیف است!

جلالیاز برنامه مدیریت چرا درمراتع انتقاد کرد و گفت: واگذاری ماده 3 و نظارت بر چرای دام و پروانه چرانظم درستی ندارد، باید سالانه پروانه چرا کنترل شود و ظرفیت مراتع و میزان دام کنترل گردد، باید از معایب چرای زود هنگام به دامدار گفته شود تا او متوجه گردد که با چرای « زودتر از موعد» چه بلایی را بر سر علف هایی که هنوز سر از خاک در نیاورده اند می آورد.

وی یادآور شد: اگر چه ممکن استدر این مسیر خساراتی متوجه دامداران شود اما خود دامداران نیز رقمی را که باید به عنوانحقوق دولت به خزانه دولت واریز کنند تنها سالانه یک دهم آن را پرداخت می کنند!

خداکرم جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به بهره داری چوب از جنگل های شمال اشاره کرد و گفت: بهره برداری چوب حساسیت زیادی را در کشور ایجاد کرده است و سازمان جنگل ها در چارچوب برنامه پایش دولت که هرگونه بهره برداری می بایست در قالب 8 شاخص و 70 تا 80 نشانگر مشخص شود،موافقت خود را اعلام کرده است مشروط بر اینکه ساختار موجود( ایفای حقوق بهره برداران)و حفاظتو مدیریتی را که آنانبر عهده دارند بر هم نریزد.

امسال بهره برداری از جنگل های کوهستانی گیلان متوقف می شود

آقای جلالی در ادامه اظهار داشت: در سال جاری بهره برداری از جنگل های کوهستانی گیلان متوقف می شود وروش بهره برداری نزدیک به طبیعت بر اساس ماده 2 دولت می تواند محقق شود و سازمان جنگل هال پیشنهاد اصلاح ماده 6 را به دولت داده است مبنی بر اینکه با تشخیص سازمان جنگل ها، جایی که مناسب است و قابلیتبهره برداری را دارد عملیات پرورشی و اصلاحی انجام شود و هرجا دارای چنین شرایطی نیست بهره برداری قطع شود.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ضمن آرزوی سالی خوب برای منابع طبیعی کشور یک بار دیگر به شعار سال مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: اگر صادقانه قضاوت کنیم، حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی زیر بنایی ترین اقدام برای تحقق اقتصاد مقاومتی و اقدام وعمل در این زمینه است و این کار میسر نمی شود جزء با مشارکت و همراهی مردم و منابع طبیعی!


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار