همه گوزن های این سایت جفت گیری و زاد و ولد درون گروهی دارند، همین آمیزش محدود گوزن های بالغ سایت (همانند ازداواج فامیلی در بشر) در آینده مخاطرات ژنتیکی جبران ناپذیری را برای این جانواران بدنبال دارد.
کد خبر: ۶۳۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲ 20 July 2015
فرزاد بهامین دراین خصوص گفت: همه گوزن های این سایت جفت گیری و زاد و ولد درون گروهی دارند، همین آمیزش محدود گوزن های بالغ سایت (همانند ازداواج فامیلی در بشر) در آینده مخاطرات ژنتیکی جبران ناپذیری را برای این جانواران بدنبال دارد.

وی افزود: یکی دیگر از مواردی که در آینده سایت را با مشکل مواجه می کند گستره اندک آن است که گنجایش این تعداد گوزن را ندارد و قلمرو آنها بسیار محدود است و باید هر چه زودتر تعدادی از این گوزن ها به دیگر نقاط کشور منتقل شوند.

بهامین تاکید کرد: از ابتدای شکل گیری سایت تاکنون هیچ کدام از گوزن ها دچار بیماری نشده اند اما افزایش جمعیت، گستره اندک و جفت گیری درون گروهی در آینده موجب بروز بیماری در آنها می شود.

وی یادآور شد: علاوه بر مشکل های یاد شده، یکی از مهمترین و اساسی ترین معضلاتی که سایت مانشت و قلارنگ با آن روبرو است نبود ردیف اعتبار مشخص استانی یا ملی است که عدم تخصیص اعتبار مشکل های سایت را دو چندان کرده در حالیکه این سایت با توجه به هزینه های مصرفی به اعتبار زیادی نیاز دارد.

وی گفت: تامین علوفه، سم پاشی و ضد عفونی کردن جایگاه، مبارزه و پیگیری از شیوع بیماری و... از جمله مواردی است که هر ماه هزینه های گزافی را می طلبد در حالیکه این سایت شرایط موجود را با نبود اعتبار به سختی می گذراند.

رییس سایت گوزن زرد ایرانی مانشت و قلارنگ خاطر نشان کرد: با این وجود این سایت موفق ترین و سالم ترین سایت پرورش، تکثیر و احیای گوزن در معرض انقراض ایرانی است و همه گوزن های آن در سلامت کامل و با حفظ خوی وحشی و طبیعی خود به زندگی ادامه می دهند.

بهامین از پیگیری و رایزنی برای انتقال تعدادی از گوزن های زرد ایرانی سایت به استان یزد در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این انتقال ها باید با جدییت و شتاب بیشتری انجام شود تا هم دامنه پراکنش و تکثیر این گونه مهم و منحصر به فرد در نقاط مختلف کشور گسترش پیدا کند و هم جمعیت سایت مانشت و قلارنگ کاهش یابد.

وی از مسوولان خواست در بودجه امسال ردیف اعتباری مشخص و مناسبی با توجه به حجم بالای هزینه ها به این سایت تخصیص دهند ضمن اینکه عملیات انتقال این وحوش به دیگر استان ها را تسریع بخشند تا از مخاطرات آینده جلوگیری شود.

شش راس از گوزن های زرد ایرانی ساکن جزیره دریاچه ارومیه بعد از خشکسالی های ممتد این دریاچه و به خطر افتادن نسل آنها به استان ایلام منتقل شدند.

هم اکنون سایت مانشت و قلارنگ با گستره 80 هکتار ماوای 52 راس گوزن بالغ و نابالغ است که 10 راس از این گوزن های نابالغ در اردیبهشت تا تیر ماه سال جاری متولد شدند.

سایت تکثیر و احیای گوزن زرد ایرانی استان ایلام در زمره موفق ترین و بهترین سایت های حفظ و نگهداری گونه های در حال انقراض است که با بی توجهی و بی مبالاتی از سوی مسوولان امر شاید همه تلاش های چندین ساله در مدت کوتاهی بر اثر عوامل مختلفی چون بیماری از بین برود.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار