به گزارش تابناک ایلام؛ معصومه بلوچی در این خصوص اظهار کرد: بند ناف و جفت ارگانهایی برای تبادل مواد غذایی بیین جنین و مادر است که بعد از تولد نوزاد بهعنوان زباله بیولوژیک دور ریخته میشود، امروزه معلوم شده خون بند ناف سرشار از سلولهای بنیادی است که میتواند در درمان بسیاری از بیماریها بهخصوص بیماریهای خونی لاعلاج از قبیل سرطانهای خونی، کمخونیهای مادرزادی، اتیسم، فلج مغزی، تلاسمی، بیماریهای نقص سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: یعنی بعد از پیوند به بافت آسیبدیده باعث باسازی و ترمیم آن عضو میشود، همچنین این سلولها در مراحل بعد از شیمیدرمانی در زمان انواع سرطانها میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
بلوچی ادامه داد: نکته مهم این است که برای هر فرد در طول زندگی فقط یکبار و آن هم در زمان تولدش فرصت ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف وجود دارد، بنابراین والدین در زمان تولد نوزادشان باید این فرصت را غنیمت بشمارند و سلولهای بنیادی خون بند ناف نوزاد را ذخیره کنند. نمونه خون بند ناف در روز زایمان گرفته میشود و همان روز به مرکز نگهداری در تهران ارسال میشود و پس از آزمایشهای لازم و جداسازی سلولهای بنیادی، در تانکهای مخصوص برای مدت طولانی فریز و نگهداری میشود.
مدیر دفتر بانک خون بند ناف استان ایلام افزود: دفتر نمایندگی خون بند ناف رویان در ایلام زیر نظر جهاد دانشگاهی واحد استان آماده است این خدمت را به هماستانیها ارائه کند و برای این منظور باید در هفته ۳۳ بارداری با مراجعه یا تماس راهنماییهای لازم را دریافت کنید./ح
بیشتر بخوانید |