رئیس اداره بهزیستی شهرستان ایلام گفت: شیوه فرزند پروری خانواده ها در گرایش آنها به سمت مصرف مواد مخدر تاثیر مهمی دارد.
کد خبر: ۱۷۳۹۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵ 02 February 2016
رئیس اداره بهزیستی شهرستان ایلام گفت: شیوه فرزند پروری خانواده ها در گرایش آنها به سمت مصرف مواد مخدر تاثیر مهمی دارد.

به گزارش تابناک ایلام؛ایوب مروتی روز سه شنبه درخصوص شیوه فرزندپروری خانواده هااظهار کرد: در خانواده هایی که فرزندان خیلی آزاد هستند و هیچ کنترلی در رفت و آمد و و رفتار آنها اعمال نمی شود، امکان خطر مصرف مواد مخدر نیز افزایش می یابد.
وی با اشاره به چهار شیوه مستبدانه، مقتدرانه، سهل گرایانه و مسامحه گرایانه در فرزند پروری افزود: نوع مقتدرانه بهترین روش در تربیت فرزندان است بطوریکه پدر و مادر در عین محبت به فرزند خود کنترل لازم را بر وی داشته در حالیکه در سایر روش ها افراط و تفریط در این دو موضوع وجود دارد.
مروتی با اشاره به اینکه سن مصرف مواد مخدر در استان ایلام کاهش یافته است و از 20 تا 30 سال در گذشته به زیر 20 سال رسیده است، تاکید کرد: از طرفی زمان تهیه مواد نیز کاهش یافته بطوریکه مدت زمان تهیه مواد امروز به کمتر از شش دقیقه رسیده است.
رئیس بهزیستی ایلام یادآور شد: امروزه مواد مخدر توسط مصرف کنندگان از افیونی سنتی به سمت مواد مخدر صنعتی که بیشتر هروئین و قرص های روان گردان است تغییر کرده است.
وی داشتن روحیه عصیانگری در دوره نوجوانی، داشتن باورهای غلط در مصرف مواد، ضعف دانش و آگاهی در خصوص مواد، پایین بودن اعتماد بنفس، نداشتن مهارت در نه گفتن، اختلالات روانی نظیر افسردگی، پرخاشگری و استرس را از جمله علت های گرایش افراد بویژه جوانان به مواد مخدر اعلام کرد.
مروتی نداشتن مهارت زندگی را از دیگر علت های مهم گرایش افراد به مصرف مواد مخدر دانست و گفت: در این زمینه باید آموزش های لازم در دراز مدت در دوره های مختلف سنی به افراد ارائه شود تا فرد در مواقع مواجه با مشکل با استفاده از ابزار مهارت راهکار لازم را بکار گیرد.
وی احساس تنهایی در جامعه را از دیگر دلایل مصرف مواد مخدر دانست و افزود: متاسفانه برخی از جوانان جامعه به علت نداشتن مهارت در دوست یابی و یا عدم ابراز خرسندی از نوع رابطه دوستی بطور دائم احساس تنهایی می کنند بنابراین احتمال گرایش این افراد به مواد مخدر بیشتر می شود.
وی همچنین تاب آوری را در این زمینه مهم دانست و اظهار کرد: افرادی که توانایی و تحمل کمتری در مصایب، غم، افسردگی و ناکامی دارند و یا در کنترل خشم خود ناتوان هستند احتمال گرایش شان به مصرف مواد مخدر نیز بیشتر خواهد بود.
این استاد دانشگاه ارتقای آگاهی مردم، شناسایی گروه های آسیب پذیر و در معرض آسیب و ارایه مهارت های زندگی به آنها، گسترش امکانات تفریحی و مراکز فرهنگی و ورزشی برای غنی سازی اوقات فراغت جوانان و حمایت مالی گروه های نیازمند و آسیب دیده را از جمله راهکارهای مهم برای کاهش معضل اعتیاد در جامعه برشمرد.
مروتی با بیان اینکه اعتیاد منشا بسیاری از آسیب های اجتماعی محسوب می شود، اختلافات خانوادگی و طلاق، سرقت، درگیری، شیوع بیماری ایدز، گرفتاری و اخلال در نظم عمومی را از عمده ترین آسیب های پدیده اعتیاد در جامعه دانست.
وی با اشاره به شیوه های درمان اعتیاد توسط بهزیستی توضیح داد: اکنون 14مرکز درمان سرپایی و شش مرکز درمان اقامتی در ایلام در زمینه ترک اعتیاد مصرف کنندگان مواد مخدر فعالیت دارند.
وی در خصوص شیوه درمان سرپایی توضیح داد: مدت درمان در این مراکز 28 روزه است و بصورت تجویز دارو و همچنین ارایه مشاوره های روانشناسی با هدف کسب مهارت های زندگی انجام می شود.
رئیس بهزیستی ایلام گفت: در مراکز اقامتی افراد مصرف کننده به مدت یک ماه در این مراکز نگهداری و بدون دارو با کسب آموزش های روانشناسی اقدام به ترک اعتیاد می کنند ضمن اینکه تمام این مراکز بصورت خود معرف هستند و افراد معتاد و یا مصرف کننده می توانند با مراجعه به این مراکز برای درمان خود اقدام کنند.
مروتی با بیان اینکه امسال 849 نفر در مراکز ترک اعتیاد اقامتی این شهرستان پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفتند، یادآور شد: تعداد مراجعه کنندگان مراکز خود معرف ماهیانه 170 نفر (110نفر بصورت تجویز شربت و 60نفر با تجویز قرص) و در مراکز ترک اعتیاد اقامتی بین 90 تا 110نفر است.
وی توانمندسازی افراد معتاد و مصرف کننده مواد مخدر را در جلوگیری از بازگشت دوباره آنها به دام اعتیاد مهم دانست و تاکید کرد: بهزیستی در این زمینه با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به تارکان موفق و کارفرمایان مشارکت می کنند./ف
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار