ورزش کردن باعث سلامتی،طول عمر،بهبودوضعیت روحی وروانی،ونشاط وشادابی دربین انسان ها می شود.اماگاهی اوقات ممکن است ورزش حرفه ای باعث مرگ ورزشکارشود
کد خبر: ۲۱۵۳۶۹
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۱ 19 April 2016
ورزش کردن باعث سلامتی،طول عمر،بهبودوضعیت روحی وروانی،ونشاط وشادابی دربین انسان ها می شود.اماگاهی اوقات ممکن است ورزش حرفه ای باعث مرگ ورزشکارشود.

به گزارش تابناک ایلام؛چندی است که طرفداران فوتبال باخبردرگذشت ناگهانی فوتبالیست ها وحتی ورزشکاران سایررشته های دیگرمواجه می شوند،ایست قلبی درحین بازی کردن ویاهنگام تمرین کردن،حتی شاهدآن بوده ایم که ورزشکاردر هنگام مسابقه جلوچشم میلیونها بیننده  فوت می کند.

هنوز دوستداران فوتبال از شوک مرگ ناگهانی "هادی نوروزی" کاپیتان سرخها خارج نشده بودند که خبر ناگهانی مرگ فوتبالیست جوان کشورمان "مهرداد اولادی" دربعدازظهرامروز ، جامعه ورزشی کشورمان را در عزای دیگر فروبرد ،اما واقعیت اینست که این دو تنها فوتبالیست هایی نیستند که به دلیل ایست و سکته قلبی جان خود را از دست داده اند. موج ایست قلبی میان بازیکنان حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای از چند سال پیش شروع شده است.

حال سوال اینجاست که چراورزشکاران به ایست قلبی دچارمی شوند ورزشکارانی که به خاطرشغلشان باید سلامتی  وتندرستی بیشتری داشته باشند،جوانانی بااستعدادوآینده ساز که به جای درخشش درعرصه های مختلف ورزشی بایدشاهدپنهان شدنشان درزیرخروارها خاک باشیم ،حمله ناگهانی قلبی درورزشکاران می توانددلایل مختلفی داشته باشد.

*فشارروحی وروانی حاکم برورزشکار*
استرس وفشارروانی برای هرشخصی پیش می آید،ورزشکارانی که دررده های قهرمانی فعالیت می کنندبیشترازدیگران دچاراسترس می شوند،مرگ ناگهانی فوتبالیست می تواندنتیجه فشارروحی وروانی شدیدبراوباشد.

بارها وبارها شاهدمصاحبه های بازیکنان بوده ایم که نگران شرایط تیم وانتظارات هوادران ومردم بوده اند،مربیانی که بعداز باخت تیمشان دچاراسترس شدید شده اند وبه بیمارستان مراجعه کرده اند،فشارروانی فقط شامل ورزشکاران نمی شودبلکه بوده اندتماشاگرانی که براثراسترس درورزشگاه دچارایست قلبی شده اند.

چندی پیش شاهدمرگ فوتبالیست هندی به خاطرشادی گلش بوده ایم،این ورزشکاربه خاطر حرکت پشتک که پس ازبه ثمررساندن گل انجام می دهد دچارضایعه نخاعی می شود ودوروز بعد بخاطرهمین حرکت دربیمارستان فوت میکند.

*بیماری های قلبی مادرزادی*
یکی ازدلایل مهم دیگری که می تواندجان ورزشکاررا به خطر اندازد،بیماری قلبی مادرزادی است که گاهی خود وزرشکارنیز ازآن بی اطلاع است،سابقه سکته قلبی دربین فامیل های ورزشکار می تواندجان ورزشکاررابه خطر اندازد،دردهای قفسه سینه که درورزشکار ایجاد می شودومتاسفانه گاهی اوقات به آن توجهی نمی کندهمراه با استرس وفشارکار می تواند باعث ایست قلبی شود.

*تنظیم نکردن وقت خواب واستراحت*
متاسفانه بعضی از ورزشکاران ما به ساعت استراحت خودتوجه نمیکنند وحضورپررنگی درشبکه های اجتماعی دارند حضوری که باعث می شود ورزشکارساعت 4 صبح بخوابدو مجبوراست صبح زودنیز برسرتمرین حاضرشود،آیا این ورزشکار می تواند سلامت خود راتضمین کند؟

یک آمار تکان‌دهنده

چرا ایست قلبی؟ این اتفاق وقتی عجیب‌تر و غیرقابل‌باورتر می‌شود که بدانیم ورزشکارانی که مبتلا به آن شدند در اوج آمادگی بودند و به خوبی تمرین می‌کردند. اریک لاروس، متخصص قلب بیمارستان قلب کبک کانادا در این ارتباط می‌گوید: بیشتر زنان و مردان ـ بخصوص مردان ـ به دلایلی می‌میرند که دلیل این اتفاق بسیار واضح و روشن است.

براساس ادعای این پزشک کانادایی، اگر قربانیان حمله قلبی نسبت به فاکتورهای خطرزا و علائم هشدار‌دهنده ایست قلبی آگاهی داشتند هرگز به ایست قلبی دچار نمی‌شدند.

گرچه ایست قلبی واقعه‌ای بسیار تلخ در ورزش تلقی می‌شود، اما بسیار مشکل است که تمام ورزشکاران ـ اعم از حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای ـ مورد دقیق‌ترین آزمایش‌های قلبی قرار بگیرند. مطالعات دقیق حاکی از حقیقت تکان‌دهنده دیگری است. براساس تحقیقاتی که در یک مجله پزشکی انگلیسی به چاپ رسیده از ابتدای سال 2000 تا 2012 از 9/10 میلیون دونده‌ای که در رقابت‌های رسمی و نیمه‌حرفه‌ای شرکت کرده‌اند از هر صد هزار شرکت‌کننده 59/0 درصد آنها مبتلا به نارسایی‌های مختلف قلبی هستند، بدون این که خود بدانند و بیشتر مبتلایان به نارسایی‌های قلبی مرد بودند.

نمی‌توان ابتلای ایست قلبی ورزشکاران را با همان نرخ و میزان به جامعه هم تعمیم داد. دکتر لاروس نیز در این ارتباط می‌گوید: برای بررسی دلایل ایست قلبی، هرگز ورزشکاران را از جامعه غربال نمی‌کنیم. این یک مساله عمومی است.

دلیل فقط نادیده گرفتن بسیاری از ورزشکاران و نگرفتن تست‌های قلبی از آنهاست؟ البته ابتدا باید این موضوع بسیار مهم را در نظر گرفت که ایست قلبی با نقص‌های مادرزادی تا حدودی تفاوت دارد. دکتر کریس سیمپسون، رئیس بخش قلب بیمارستان کوئین کانادا نیز دراین باره می‌گوید: حمله قلبی یک مشکل عروقی است. افزایش کلسترول و مشکلات مربوط به عضلات قلب در این مورد بسیار دخیل است.

اما بیشتر اوقات این مشکل بسیار بزرگ نادیده گرفته می‌شود؛ یعنی درست زمانی که ورزشکار نیاز دارد معالجه شود تمرینات سخت و پرفشاری را آغاز می‌کند که به هم خوردن توازن سلامت او را به دنبال دارد. سخت‌ترین واکنشی که بدن در ارتباط با این شرایط می‌تواند نشان بدهد ایست قلبی است. اصولا یک فرد میانسال یا پا به سن گذاشته بنا بر شرایط فیزیکی و جسمانی خود به سراغ تمرینات آماده‌سازی نمی‌رود، اما یک جوان ورزشکار که بدون اطلاع از شرایط جسمانی خود مبنی بر این که مشکلات قلبی دارد، خود را در معرض سخت‌ترین تمرینات قرار می‌دهد و نتیجه اش این می‌شود که به طور مثال یک دونده 23 ساله در حین یک مسابقه دچار ایست قلبی شود و جان خود را از دست بدهد.

ای کاش جدی‌تر بگیرید

85 درصد موارد ایست قلبی اگر از قبل شناسایی می‌شد هرگز پیش نمی‌آمد. البته اشتباه نکنید. هیچ تست قلبی‌ای کامل نیست. هرگز نمی‌شود به جواب یک آزمایش به طور صددرصد صحیح باشد و به اصطلاح مو لای درزش نرود.

این که بر اساس یک آزمایش، قلب شما سالم است هرگز نمی‌تواند تضمینی بر این باشد که در آینده هیچ مشکلی نخواهید داشت. در مورد ورزشکاران اوضاع جدی‌تر است. آنها در معرض سخت‌ترین تمرینات قرار دارند، بنابراین باید به سرعت و به طور مرتب تحت معاینه باشند. علائم ایست قلبی باید خیلی بیشتر از اینها جدی گرفته شود.

خیلی ساده است. اگر شما به عنوان یک ورزشکار احساس می‌کنید قلبتان بیش از اندازه تند می‌زند، نفس‌هایتان تندتر و کوتاه‌تر شده است یا احساس می‌کنید در حال بیهوش شدن هستید خیلی راحت دست از تمرین بکشید. اگر نزد پزشک بروید بهترین کار ممکن را کرده‌اید، اما اگر این کار را انجام ندادید و این علائم را نادیده گرفتید، بدانید گام در مسیری گذاشته‌اید که انتهایش ایست قلبی است.




اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار