کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت:شهروندان بایداز تهیه و مصرف شیر و فرآورده های شیری محلی خودداری کنند چرا که چگونگی تهیه این محصولات خوارکی مورد اطمینان نیست.
به گزارش تابناک ایلام؛علی جلیلیان اظهار کرد: مصرف شیر و
فرآورده های شیری غیر پاستوریزه، تماس با دام یا ترشحات دامی و یا تنفس در
اسطبل دام های آلوده و همچنین مصرف گوشت این دام ها در انتقال این بیماری
به افراد تاثیر دارد.
وی با بیان اینکه ایلام در کشور از لحاظ شیوع و
ابتلا به بیماری تب مالت از استان های متوسط است، افزود: آموزش زنان
روستایی و جامعه عشایری یکی از مهمترین برنامه های مرکز بهداشت استان برای
پیشگیری و کاهش ابتلا به بیماری تب مالت است.
جلیلیان یادآور شد: در
راستای تفاهم نامه بین دانشگاه علوم پزشکی و سازمان جهاد کشاورزی استان
ایلام مقرر شده این دانشگاه جامعه هدف روستایی و عشایری را آموزش دهد و در
صورت شناسایی کانون های آلوده موارد را به اداره کل دامپزشکی به منظور مایه
کوبی احشام معرفی کند.
وی از شهروندان خواست از تهیه و مصرف شیر و
فرآورده های شیری محلی خودداری کنند چرا که چگونگی تهیه این محصولات خوارکی
مورد اطمینان نیست.
وی گفت: همچنین مصرف کنندگان شیر محلی باید این
فرآورده دامی را به مدت پنج دقیقه بعد از اینکه شیر به نقطه جوش رسید،
بجوشانند و سپس استفاده کنند.
در طول سال گذشته میزان ابتلا به بیماری
تب مالت در بین مردم استان ایلام 139 مورد گزارش شد که بیشترین آمار
مبتلایان در شهرستان های چرداول و دهلران بودند.
در سه ماهه نخست امسال نیز تاکنون هفت مورد ابتلا به این بیماری مشترک انسان و دام گزارش و ثبت شده است./ف