نعمت زاده:
نخستین گام در توسعه روابط تجاری، ایجاد مناسبات بانکی است و بدون آن توسعه تجارت محقق نخواهد شد.
کد خبر: ۱۴۱۶۵۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۲ 08 December 2015
به گزارش تابناک ایلام، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نخستین گام در توسعه روابط تجاری، ایجاد مناسبات بانکی است و بدون آن توسعه تجارت محقق نخواهد شد.
محمدرضا نعمت زاده امروز(سه شنبه) در همایش توسعه همکاری های تجاری ایران و فنلاند اضافه کرد: آنچه در این سال ها در حوزه تجارت انجام شده است به روش های غیرمعمول بوده که به این شکل نمی توان ادامه داد.
وی از بانک های فنلاندی دعوت کرد که برای گسترش مناسبات بانکی با ایران همکاری های خود را توسعه دهند.
نعمت زاده افزود: در ماه های گذشته دیگر بانک های کشورهای اروپایی با طرف های ایرانی به توافق هایی دست یافتند.
وی گفت: پس از مناسبات بانکی، موضوع همکاری های بیمه ای مطرح است که از طرف ایران آمادگی گسترش روابط دو جانبه در این حوزه وجود دارد.
نعمت زاده اضافه کرد: بیمه های صادراتی ایران در صندوق ضمانت صادرات زیر نظر صنعت، معدن و تجارت است و آمادگی دارند با بیمه های فنلاند روابط خود را برقرار کنند.
وی گفت: ایران در دو سال گذشته مذاکرات سختی با گروه 1+5 داشت که با درک متقابل از منافع یکدیگر به توافق برد – برد دست یافتند.
وی گفت: کشورهای 1+5 متوجه شدند که اظهارات ایران از ابتدا بر مبنای اصول و تعهدات بین المللی بوده و تصور برخی از کشورها واقعیت نداشته است؛ آنها تایید کردند که ما می توانیم فعالیت صلح آمیز خود را دنبال کنیم.
نعمت زاده افزود: این تفاهم سبب شد فضایی جدید در جهان بوجود بیاید و در این ماه های گذشته شاهد رفت و آمد هایی از کشورهای اروپایی بودیم.
نعمت زاده اظهار امیدواری کرد که با توجه به ظرفیت های دو کشور حجم تجارت خارجی ایران و فنلاند در قالب سیاست هایی که به سایر کشورها نیز اعلام شده است، افزایش یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در تشریح سیاست های مرتبط با روابط دوجانبه گفت: ما به دنبال مناسبات درازمدت و استراتژیک هستیم؛ اگرچه تجارت موردی را نیز مناسب می دانیم اما نمی تواند پایه ای محکم برای همکاری های دوجانبه باشد.
به گزارش ایرنا، نعمت زاده ادامه داد: بازار ایران بازار بزرگی است که ما 80 میلیون جمعیت داریم و علاوه بر آن، با 14 کشور همسایه بازار 500 میلیون نفری را تشکیل می دهیم.
نعمت زاده گفت: ما معتقدیم باتوجه به نیروی انسانی فعال، منابع طبیعی و همچنین بازار بزرگ ایران و منطقه، شرکت های فنلاندی می توانند ایران را در مرکز فعالیت های اقتصادی خود قرار دهند؛ در این راستا آمادگی داریم در قالب تفاهم های گذشته و آینده، زمینه را برای همکاری فعالان اقتصادی فراهم کنیم.
آمادگی داریم برای گسترش همکاری ها با فنلاند تفاهم نامه امضا کنیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر این که در 10 سال گذشته به دلیل فشارهای ناشی از اعمال تحریم ها، بخش های داخلی ایران تلاش های چشمگیری داشته اند گفت: رتبه ما در 30 سال گذشته در زمینه نانو، 50 بوده است اما اکنون به رتبه هفدهم دنیا رسیده ایم و در بخش علوم نیز در رتبه پانزدهم جهان هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اعتقاد داریم که به صورت مشترک و با استفاده از ظرفیت های یکدیگر، دو کشور می توانند هم افزایی ایجاد کنند.
وی با اشاره به جمعیت 4.5 میلیون نفری دانشجویان ایرانی و همچنین جمعیت 800 هزار نفری دانش آموختگان دانشگاه ها در هر سال، گفت: این نسل جوان می تواند با نسل دانش آموخته و باتجربه فنلاند برای ایجاد همکاری های جذاب و اقتصادی نوعی هم افزایی را ایجاد کند.
نعمت زاده گفت: حوزه صنعت یک سوم تولید ناخالص ملی را در ایران تشکیل می دهد که با توجه به این سهم از صنعت در تولید ناخالص ملی، دو طرف می توانند توانایی های را برای همکاری های مشترک به وجود بیاورند.
وی گفت: در گذشته همکاری هایی میان ایران و فنلاند وجود داشته است و رقم واردات از کشور شما بیشتر از صادرات کالاهای ما بوده است که نشان می دهد باید همکاری های مشترک را گسترش داده و تولیدات مشترک را نیز به بازارهای یکدیگر صادر کنیم.
وی تاکید کرد که همکاری ها باید به تولید رقابت پذیر بیانجامد؛ به عنوان نمونه 30 درصد از خودروهایی که محصول مشترک دو کشور هستند، باید به دیگر کشورها صادر شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات نقشه راهی برای توسعه روابط دوجانبه در آینده باشد.
سفر هیات تجاری فنلاند به ایران از بزرگ ترین هیات هایی است که تاکنون به دیگر کشورها اعزام شده است./پ

منبع: جام جم آنلاین
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار